«ВСІ ПИТАННЯ ВИРІШУВАТИМУТЬСЯ ПРОЗОРО І ГЛАСНО»

«ВСІ ПИТАННЯ ВИРІШУВАТИМУТЬСЯ ПРОЗОРО І ГЛАСНО»

\"«ВСІНовоград-Волинська міська рада, на відміну від своїх колег з ВР, на канікули не йде — літом також продовжуватиметься робота, а 28 липня відбудеться чергове пленарне засідання. Чим особливий склад міської ради шостого скликання, та якими питаннями опікується секретар ради — про це наша наступна розмова з В.І.МИХАЛЬЧУКОМ, котрого 17 червня на сесії міської ради більшістю голосів було обрано на цю посаду:
— Василю Івановичу, ви маєте серйозний досвід роботи державного службовця, вдруге обрані депутатом міської ради від Народної Партії. В чому ж, на вашу думку, полягають особливості роботи секретаря Новоград-Волинської міської ради?
— Насамперед відзначу, що це дуже відповідальна робота. Обов’язки секретаря міської ради досить широкі. Головне, я вважаю, це забезпечення діяльності депутатів міської ради — як мажоритарщиків, так і списочників — забезпечення роботи постійних депутатських комісій, координаційної ради голів постійних комісій, керівників фракцій політичних партій. Також мені належить координовувати і спрямовувати діяльність голів постійних комісій, організаційного відділу, відділу інформації та зв’язків з громадськістю міської ради. Координую та відповідаю за роботу сектору управління житлово-комунального господарства та комунальної власності, за дорученням міського голови співпрацюємо з правоохоронними органами щодо впровадження в місті програми профілактики злочинності. Ще одне важливе питання — координація діяльності громадсько-політичних організацій міста, будинкових, вуличних, окружних комітетів.
— Василю Івановичу, як ви оцінюєте склад цієї міської ради, до якої, до речі, входить значна частина ваших однопартійців?
— Склад цієї міської ради дуже поважний і за освітнім рівнем, і за досвідом роботи. На минулому тижні я провів засідання, робочу нараду голів постійних комісій, і ми домовилися про співпрацю та взаємодію в різних питаннях, такі зустрічі проходитимуть регулярно. Ми визначилися, що в нас одна партія в Новограді — це наші виборці, і в своїй депутатській діяльності працюватимемо тільки виходячи з їх інтересів.
— То у новоград-волинській міській раді абсолютно не відчувається протистояння, не існує опозиції, і всі 100% депутатів міської ради працюватимуть одностайно?
— Звичайно, абсолютної одностайності у всьому бути не може, бо якісь питання не всім подобаються, але поки що, і я сподіваюся, що так воно і буде, у нас все вирішуватиметься колегіально, відкрито, прозоро, гласно. Для того, щоб винести питання на сесію, ми будемо їх відпрацьовувати в депутатських комісіях, на засіданнях координаційної ради, що дасть змогу нам знайти консенсус — таким чином, щоб на сесію вже виносилися готові рішення.
— Призов до армії також залишається у компетенції секретаря ради?
— Так, я очолюю призовну комісію, яка працює на базі військкомату.
Сьогодні дуже важливе питання — забезпечення шефських зв’язків із військовими частинами — з цією метою ми запланували зустрічі з командуванням нашої 30-ї бригади, з командирами частин. У цих зустрічах візьмуть участь міський голова та всі його заступники.
Крім того, опікуюсь роботою міського відділу юстиції, служби охорони громадського порядку. З цією метою були проведені збори з працівниками служби і поставлені конкретні завдання, що будуть на постійному контролі.
Очолюю спостережну комісію, яка займається достроково звільненими з місць позбавлення волі, на минулому засіданні цієї комісії ми розглядали план роботи на наступне півріччя.
Багато роботи по питаннях комунальної власності — це продаж і надання в оренду майна.
Ще дуже важливе питання, яке мені доручене міським головою, це шефство над футбольною командою «Авангард». Там сьогодні є багато проблем і, в першу чергу — фінансові питання, деякі організаційні проблеми — будемо намагатися їх вирішувати. На черговій сесії буде виноситися питання про виділення коштів для нашої футбольної команди. Ведуться переговори з районною радою, з райдержадміністрацією про фінансову підтримку «Авангарду».
— Як іде співпраця з районом — чи по всіх питаннях є взаєморозуміння?
— Можливо, не все так ідеально, але взаєморозуміння є, ми чекаємо на призначення керівника району, бо заступники активно з нами співпрацюють, але поки не призначений керівник, деякі питання стримуються. Насамперед, це питання по межах міста, по виділенню коштів і так далі. З районною радою також у нас нормальна співпраця як з керівництвом, так і з депутатським корпусом.
— Василю Івановичу, по депутатах обласної ради (ми їх обирали, покладали на своїх обранців певні надії і сподівання), чи відчуваєте ви співпрацю, підтримку саме від депутатів цього рівня?
— Так, є суттєва підтримка і співпраця. Депутати обласної ради дуже допомагають у вирішенні багатьох питань для нашого міста. Насамперед, це Василь Миколайович Борис, Петро Михайлович Литвин, Петро Андрійович Сербін — всі вони приїжджають, проводять прийом у нашій громадській приймальні, беруть участь в сесії міської ради, в різних заходах, надають матеріальну підтримку по можливості — тож є хороша співпраця.
— Що ж, щиро бажаємо вам успіхів!
— Дякую!
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА