НОВОЗБУДОВАНА ВОСЬМА ШКОЛА — ПОДАРУНОК «ДРУЖБІ» НА ДЕНЬ ЗНАНЬ

НОВОЗБУДОВАНА ВОСЬМА ШКОЛА — ПОДАРУНОК «ДРУЖБІ» НА ДЕНЬ ЗНАНЬ

\"НОВОЗБУДОВАНАЯскравий сонячний ранок, радісно-схвильовані батьки і вчителі, чепурні діти з букетами в руках — День знань завжди пам’ятний і неповторний. Та для жителів мікрорайону «Дружба» цьогорічне перше вересня стало не просто святковим, а по-справжньому історичним: для їхніх діток уперше гостинно відкрила двері новозбудована школа!
На відкриття такого очікуваного об’єкту прибули Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, депутат Верховної Ради Микола Рудченко, голова ОДА Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, міський голова Володимир Загривий, депутати обласної й міської рад.
— Декілька місяців тому ми дивились на цю школу, були сповнені рішучості її добудувати. І це сталося, відбулося. Вітаю всіх із цією подією! — звернувся до присутніх Володимир Литвин. — Дякую будівельникам, вчителям, усім тим, хто наближав цю урочисту мить. Я радий, що дітки тепер навчатимуться у новій школі. Хочу, щоб вони здобули гарну освіту, мали перспективу. Для першокласників головне — щоб вони відчули, що школа — це їхня друга домівка.
— В Україні цього року здано в експлуатацію 21 нову школу. Й одна з них — у Новограді-Волинському, — підкреслюючи важливість моменту, зазначив Литвин.
— Загалом по області нині будується 83 соціально-значимих об’єкти. Що стосується будівництва, то маємо приріст 45%, — відзначив позитивну динаміку на Житомирщині Сергій Рижук.
Почесні гості були щедрими на подарунки. Школа отримала нові підручники й методичну літературу, 30 дитячих ліжечок із матрацами (для першокласників), оргтехніку, обладнання для їдальні. Володимир Литвин пообіцяв школі також комп’ютерний клас.
— Справу зроблено — ось вона, красива школа, до якої ми так довго крокували. Далі буде розвиток всього мікрорайону. Нехай люди не хвилюються: і дорогу доробимо (аж до Галів і в інший бік — до вулиці Житомирської), і буде підтягнуте все інше, — дав надію жителям «Дружби» на покращання інфраструктури Володимир Загривий.
Благословення на добрі діла присутні отримали від єпископа Житомирського і Новоград-Волинського ­Никодима.
Цінними призами й відзнаками були нагороджені представники будівельної підрядної організації ВАТ ­«Гарантбуд».
Загадавши бажання, дітвора випустила сині й жовті кульки в небо. Під вишитими маминими рушниками наймолодші учні першими переступили шкільний поріг і пішли у клас. А в коридорах ще довго було гамірно і людно: на нову школу, як на диво, прийшли подивитися і старі, й малі…
Довідково. Проектні роботи щодо нового приміщення ЗОШ №8 розпочалися ще в 90-их роках. Будівництво — у грудні 2004-го, активно велося лише упродовж двох останніх років. Загальна кошторисна вартість об’єкту — 23 млн. 368 тис. 340 грн. Школа розрахована на 360 учнів,­ нині працює 20 вчителів. Після здачі в експлуатацію другої черги (1 жовтня) заклад­ матиме відповідно обладнані хореографічний, комп’ютерний та інші спеціалізовані класи, спортивну та актову залу, їдальню, спортмайданчик. Школа має автоматизовану автономну котельню.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА