У ПОЖЕЖІ НЕМАЄ ПОГАНОЇ ПОГОДИ...

Пожежа ніколи не зважає ні на сезон, ні на об’єктивні обставини. Вогонь знає лише одне — завжди можна завітати туди, де господарює халатність, безвідповідальність, байдужість. Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що об’єктивний, так званий людський фактор, — головна причина майже кожної пожежі. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, стихійність їх поведінки. Про небезпеку пожеж знають нібито всі, проте всю серйозність «прописних істин» усвідомлюють, коли вже, на жаль, буває пізно. Тому й ставлення до закликів пожежної охорони бути обережними у поводженні з вогнем часто-густо зневажливе. Помилкова впевненість в особистій безпеці присипляє пильність, призводить до ігнорування елементарних правил пожежної безпеки. При такому ставленні до лиха недалеко.
Проблема гарантування пожежної безпеки в державі — загальнодержавна, загальнолюдська, бо від вогню страждає держава в цілому і кожна людина зокрема. Тільки привернення до неї суспільної уваги в силах зупинити хвилю вогню.
Аби не допустити лиха пожежі, пам’ятайте кілька корисних правил:

  • не вмикайте електричні прилади, що іскрять і перегріваються;

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;

  • не паліть, лежачи в ліжку;

  • малих дітей не можна залишати без нагляду, ­особливо, коли топиться піч;

  • не використовуйте для обігріву приміщення саморобні обігрівачі.


Дотримання правил пожежної безпеки під силу кожному! Зробіть все залежне від вас, щоб зберегти своє майно і життя від вогню. Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх! Свято бережіть від пожеж найвищу цінність , даровану Богом, — людське життя!
Н.ДІДИК, інженер з пожежно-рятувальних робіт