РОЗВАЖАЛЬНИЙ ЦЕНТР «НЕПОСИДА»: ТЕПЕР Є КУДИ СХОДИТИ З ДИТИНОЮ

РОЗВАЖАЛЬНИЙ ЦЕНТР «НЕПОСИДА»: ТЕПЕР Є КУДИ СХОДИТИ З ДИТИНОЮ

ВЛАДА ТА КЕРІВНИЦТВО ЦЕНТРУ ОБІЦЯЮТЬ СПІЛЬНЕ ПРОВЕДЕННЯ АКЦІЙ ДЛЯ СИРІТ ТА ДІТЕЙ З МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ СІМЕЙ
Звичайні майданчики з парою-трійкою дерев’яних каруселей вже не входять у перелік «модних трендів» сучасного дитинства. У великих містах на допомогу батькам прийшли ноу-хау на кшталт «аквапарків», 3D-кінотеатрів, льодових арен та «ігролендів». У Новограді ж, як і у інших провінційних містечках, донедавна взагалі не було куди сходити з дитиною. Минулими вихідними ситуація почала змінюватися на краще — 24 березня у місті відкрився дитячий розважальний центр «Непосида».

Сталася непересічна подія на базі колишнього кінотеатру Щорса, а нині — молодіжного центру, офіційне відкриття якого хоч і заплановане на травень-червень, втім вже сьогодні цей заклад оживає на очах. Символічно, що бізнес-проекти тут реалізують молоді амбітні підприємці.
— Я є мамою двох синочків, — розповіла ініціаторка новоствореного центру, приватний підприємець Недда ЮЗБАШЯН.
— Не раз, сидячи з ними вдома, задавала собі питання: яким чином організувати цікаве дозвілля для своїх дітей? Відповіддю на це запитання і стала ідея створення дитячого розважального центру. Сьогоднішня розважальна база — це лише початок, дуже хочеться з часом урізноманітнити атракціони. Сподіваємося на підтримку місцевої влади, а також — освітян, вихователів, котрі, як ніхто інший, можуть влучно підказати: що цікаво дітям, які розвиваючі напрямки дозвілля можна було би втілити у нашому дитячому центрі.
Сьогодні у «Непосиді» працює сім електричних ігрових атракціонів та лабіринт «Мадагаскар» — для особливо активної малечі, де вона може набігатися досхочу і прийти додому втомленою, але ­щасливою. Надалі організатори планують придбати інтерактивні модернізовані ігри: симулятори автогонок, рукопашного бою, інших видів спорту. Цим ­самим мають намір розширити коло відвідувачів розважального центру, адже такі розваги ­будуть цікавими не лише дітям і підліткам, а й дорослим. ­
Наразі для активного дозвілля старших відвідувачів тут є тенісний стіл.
За словами заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Алли ВИГОВСЬКОЇ, молоді ініціативні підприємці, котрі мають цікаві ідеї, «на дорозі не валяються», тому у молодіжному центрі їх новаторства підтримують, пропонують співпрацю. Зокрема, між владою та центром «Непосида» вже є домовленість, що до свят тут проводитимуться соціальні акції для дітей-сиріт та з малозабезпечених родин. Крім того, у молодіжному центрі вже сьогодні працюють над втіленням інших, цікавих для молоді, нових проектів.
— Пропозицій настільки багато, що втілити усі одразу буде неможливим, — поділилася Алла Виговська. — Вже сьогодні наша гордість та окраса — сучасна конференційна зала, на базі якої працюватиме центр молодіжних ініціатив. Хочу нагадати, що у нас діє кінозал, де проходять сеанси як для дорослих, так і для дітей. Велику залу колишнього кінотеатру буде переобладнано під місце для проведення спортивних змагань та різноманітних акцій, концертів. Працюватиме спортивна кав’ярня. Крім того, у нас невдовзі займатиметься ансамбль зразкового бального танцю «Грація», який довгий час не мав належної тренувальної бази.
На другому поверсі розташуються офіси, — додає пані Алла, — а серед завдань підприємців, котрі прийдуть сюди працювати, буде підтримка молодіжних ініціатив. Наприклад, якщо це буде юридичний офіс, — у тому числі він надаватиме безкоштовні консультації для молоді. Розглядається також можливість створення у підвальних приміщеннях (це велика частина незайнятої площі під кінотеатром) торговельного центру. Можливо, про деякі плани зарано говорити, але такі ідеї є, вони розглядаються.
Батьки та діти, котрі вже встигли відвідати дитячий центр «Непосида», не приховують, що новою можливістю для відпочинку задоволені. Дехто й сам активно включається у розваги — особливо татусі, яких тепер (радійте, мами!) не доведеться довго припрошувати погуляти із дитиною.
Тож з нетерпінням чекатимемо наступного відкриття — тепер центру для молоді, — й сподіватимемося, що невдовзі молодіжний рух у Новограді справді отримає друге життя.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА