НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ!

Напередодні святкування Дня Перемоги делегація єврейської громади міста віддала шану загиблим землякам-євреям, які лежать у братських могилах. Їх у місті — 10, і по одній — у селах Ярунь та Колодянка, де фашисти розстріляли 5 тисяч ні в чому невинних людей єврейської національності.
Представники єврейської громади міста біля кожної братської могили поклали вінки, квіти. На мітингах пам’яті виступили Л.Г.Фраєрман, Л.Х.Майстер, Т.А.Петько. Зокрема, вчителька Ярунської середньої школи, член Всеукраїнської асоціації краєзнавців Тетяна Аркадіївна Петько, біля братської могили в селі Ярунь розповіла про гетто, про масові розстріли в даному населеному пункті. Голова іудейської релігійної громади Руслан Дорфман прочитав поминальну молитву Кадиш. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували загиблих. Вічна їм пам’ять. Ніхто не забутий, ніщо не забуте!
Єврейська громада міста висловлює вдячність за допомогу у прибиранні братських могил владі, колегіуму, ЗОШ №2, міськрайТМО, Ярунській та Колодянській ЗОШ та іншим.
Лев МАЙСТЕР, голова міського товариства єврейської культури «Відродження»