Земляки Володимира Литвина не змогли виграти кубок його імені

Земляки Володимира Литвина не змогли виграти кубок його імені

\"ЗемлякиМайже місяць на новоградському центральному стадіоні не було футболу. Після того, як «Авангард», поступившись чернігівському клубу у домашньому матчі — 0:1, безславно вилетів із кубка аматорів, місцеві вболівальники залишилися, так би мовити, без живого футболу. Адже перша гра другого кола чемпіонату області проти ФК «Прес» не відбулася, а в наступному турі «Авангард» без особливого успіху відгостював у Коростені, програвши з рахунком 0:2. Аж тут вчасно підоспів районний турнір, що прикував до себе значну увагу любителів футболу Новоград-Волинщини, — у районі за ініціативи Голови Верховної Ради України Володимира Литвина було проведено кубок, учасниками якого стали 19 команд. Місцем проведення фінального матчу обрали стадіон «Авангард», і навіть прохолодний осінній дощ не відлякав з півтисячі глядачів, які суботнього дня, 15 вересня, стали свідками цікавої, насиченої подіями, безкомпромісної футбольної битви.
\"ЗемлякиУ вирішальній грі зійшлися клуб «Поліссяметал», що представляє Чижівку, і команда з малої батьківщини Володимира Литвина ФК «Слобода-Романівська». Вартий уваги той факт, що у складах обох фіналістів було чимало колишніх і нинішніх футболістів «Звягеля» й «Авангарду». Тож, обидві команди були значною мірою своїми для глядачів, симпатії яких розділилися.
Вже наприкінці першої десятихвилинки гри Олександр Загривий, вискочивши віч-на-віч із воротарем «Поліссяметалу», порадував прихильників слободороманівської команди, яка, повівши у рахунку, й не думала на цьому заспокоюватися. Гольові моменти біля воріт чижівчан виникали зі стабільною частотою, і здалося, що ніякої битви не буде, а ФК «Слобода-Романівська» без проблем виграє фінал. Але на заваді другому голу стала самовіддана гра воротаря «Поліссяметалу», якому вдалося виправити дуже грубі помилки в захисті своїх колег по команді.
А в середині першого тайму «Поліссяметал» несподівано зрівняв рахунок. До того часу, окрім кількох неточних дальніх ударів, команда з Чижівки не могла наблизитися до воріт «Слободи». Тож гол, автором якого став Віталій Балан, закономірним назвати важко. Тим не менше, рахунок вирівнявся. А невдовзі «Поліссяметал» вийшов уперед. Виблиснув технікою Роман Весельський, котрий увінчав прорив лівим флангом результативним ударом практично з нульового кута — 2:1.
\"ЗемлякиДругий тайм почався з дощу, але холоднішим він видався для гостей зі Слободи. Вони втретє в цій грі були змушені діставати м’яча з сітки власних воріт. Точним ударом відзначився центральний захисник Ігор Вакуленко. Тепер господарем ситуації виглядав «Поліссяметал», але один із ключових моментів усього матчу, що стався в середині другого тайму, міг суттєво вплинути на сценарій двобою. Рефері призначив пенальті у ворота «Поліссяметалу», але воротар удар із одинадцяти метрів парирував. Після добивання стався гол, але арбітр, проконсультувавшись зі своїм помічником, взяття воріт не зарахував, угледівши порушення правил… До речі, даний епізод став найбільш суперечливим у грі, його ще довго після матчу обговорювали любителі футболу.
Одразу після цього «Поліссяметал» провів четвертий гол (Андрій Захарчук) і практично зняв питання про переможця з повістки дня. Щоправда, було ще вилучення у складі чижівчан, але це ніяких дивідендів команді зі Слободи не дало — «Поліссяметал» виграв 4:1 і отримав кубок від Голови Верховної Ради України Володимира Литвина.
Олег БРЮХАНОВ
Фото О.СТОПИЧЕВА