Тече водиця — тепер кожен зможе напитися!

Тече водиця — тепер кожен зможе напитися!

Дедалі більше людей, обираючи воду для харчових потреб, надають перевагу джерельній. Коли через технічні неполадки призупинив роботу бювет, що знаходиться у Сквері слави, жителі центрального мікрорайону спрямували свою увагу на природне джерело по вулиці Щорса. Там навіть почали утворюватися черги. Та, власне, навіть коли бювет у скверику працює, джерело на березі Случі користується популярністю серед новоград-волинців.
Нещодавно згадане джерело взялися окультурювати — прорідили навколишні чагарники, підготували «подушку» для сходів і невеличкого тротуару, замінили трубу тощо.
Як розповіла «Звягелю» начальник відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій міської ради Ірина ГУДЗЬ, благоустрій території навколо джерела проводиться у рамках спільного глобального проекту Програми розвитку ООН та компанії «Кока-Кола» «Кожна краплина має значення».
— У цьому році за даною програмою облаштовуються два джерела — по вулиці Щорса та Житомирській (на території «Біоветфарму»), — розповіла пані Ірина. — Ініціатором проекту виступила міська громадська організація «Мережа навчальних закладів», а фінансування відбувається тристороннє: у рівних долях кошти вносять ПРООН і міська рада, свою частку докладає ініціатор.
На облаштування джерела по вулиці Щорса буде залучено по 62 тисячі гривень від міжнародних донорів та міської ради, 13 тисяч — надасть «Мережа навчальних закладів».
— Перші транші від ПРООН уже надійшли. Тож, очікуємо, що приблизно за півтора місяці роботи будуть виконані, — додала Ірина Гудзь. — Плануємо побудувати альтанку, сходи, окультурити навколишню місцину, щоб до джерела був гарний доступ. Адже зараз не кожен може спуститися крутим схилом, особливо після дощу. А вода, як стверджують, там добра, навіть через кілька днів не дає осаду.
На проект, що по вулиці Житомирській, внески ПРООН і міської ради складуть 92 тисячі гривень, ініціатор докладе ще 20 тисяч. До джерела по завершенню робіт буде загальний доступ усіх бажаючих.
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора