Загальноєпархiальнi збори духовенства Житомирської єпархiї

Загальноєпархiальнi збори духовенства Житомирської єпархiї

2 жовтня на території Житомирського Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору, що на Замковій горі, під головуванням Високопреосвященнішого Никодима, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського, відбулися чергові загальноєпархіальні збори духовенства житомирської єпархії.
Традиційно розпочалося зібрання спільним співом молитви «Царю небесний», після чого керуючий Архіпастир провів стройовий огляд духовенства усіх благочинь єпархії, в ході якого ознайомився із зовнішнім виглядом священства, а також нагадав духовенству про важливість чистоти і порядку не тільки внутрішнього, душевного, а й зовнішнього вигляду.
Продовжилося зібрання у соборі, де Владика Никодим ознайомив духовенство із статистичними даними й зі станом справ у Житомирській єпархії, звернувся до духовенства зі словами настанови, у якому зосередив увагу на сутності пастирського служіння, порушені питання соціального служіння, а також подякував за труди на благо Матері Церкви.
На збори завітали і представники світської влади Житомирщини, зокрема голова обласної держадміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський.
Голова зборів закликав духовенство виявляти максимальну ретельність щодо належного утримання храмів, церковного начиння й побожного змісту чинопослідувань.
Користуючись нагодою, для духовенства усіх благочинь було показано повчальні відеоматеріали та прочитано лекцію про окультизм, яку провів клірик Володимир-Волинської єпархії протоієрей Вадим Семчук.
На завершення владика Никодим подякував усім за активну участь у загально-церковному житті і закликав на присутніх Боже благословення.
Прес-служба Житомирської єпархії