Житомирський Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор вiдзначив своє престольне свято

Житомирський Свято-Хрестовоздвиженський кафедральний собор вiдзначив своє престольне свято

\"Житомирський27 вересня Церква відзначала одне з дванадесятих свят — Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Цей день є спомином про знаходження рівноапостольною царицею Єленою справжнього Хреста, на якому був розп’ятий Ісус Христос.
З нагоди престольного свята у нещодавно реставрованому та освяченому Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі міста Житомира відбулося урочисте Богослужіння, яке очолив керуючий Житомирською єпархією Високопреосвященніший архієпископ Никодим. Владиці співслужили: секретар єпархії архімандрит Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архімандрит Гавриїл (Вардаєв) та інші.
На Божественній Літургії були присутні представники світської влади, серед них — головний меценат та благодійник при реставрації храму, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський та інші.
У нововідреставрованому Свято-Хрестовоздвиженському соборі — це перше престольне святкування, тому молитовно його відзначити та попросити милості і заступництва Божого зібралося чимало віруючих.
По завершенні Богослужіння архієпископ Никодим звернувся до вірян зі словом проповіді на тему свята, а також привітав усіх із храмовим торжеством.
Житомирський Архіпастир, з благословіння Блаженнішого Митрополита Володимира, за благодійність та заслуги перед Святою Православною Церквою, нагородив Миколу Присяжнюка почесною грамотою та найвищою нагородою Української Православної Церкви — орденом святого Андрія Первозванного.
У свою чергу міністр аграрної політики привітав духовенство і прихожан із дванадесятим святом, а також приніс у дар Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному собору мощевик.
Прес-служба Житомирської єпархії