Кубок — господарям!

Кубок — господарям!

\"КубокЧималий інтерес серед новоград-волинців викликав спортивний турнір, що відбувся минулої суботи у спортивному комплексі промислово-економічного технікуму. Йдеться про відкритий кубок Житомирської області з кіокушин-карате (пов­ний контакт). Учасниками змагань стали близько двохсот спортсменів. Приблизно п’яту частину від загальної кількості склали місцеві каратисти, серед гостей — любителі цього виду спорту з Корця, Вишгорода, Ірпеня.
Щирі й непідробні емоції як учасників боїв, так і глядачів супроводжували ледь не кожен поєдинок. Особливо старалися бабусі й дідусі, котрі того дня прийшли підтримати своїх онуків. За гімназиста Івана Нікітовича (категорія 10-11 років) уболівали мама й дідусь. Розповіли, що дуже пишаються хлопцем, який ось уже три роки, як відвідує заняття з кіокушин-карате й досяг у цьому спорті значних висот — навіть ставав призером чемпіонату України. І цього разу Іван Нікітович не підвів, здобувши перше місце у своїй категорії.
\"Кубок«Супер! Пишаюся сином! Обов’язково зроблю йому подарунок за цю перемогу», — радів глава сім’ї Семенченків Олександр, чий п’ятирічний син Артем теж здобув перше місце. До речі, в Артема, який із чотирьох років займається кіокушин-карате під керівництвом тренера Володимира Гусєва, ця перемога — вже третя.
Не залишилися сам на сам із суперниками й гості з Київщини. Приміром, за восьмирічного Володимира з Броварів уболівала його бабуся, пані Людмила. «Молодці організатори! Створили гарну атмосферу», — поділилася вона враженнями з кореспондентом «Звягеля».
Як жартома кажуть, у футбол грають усі, а перемагає збірна Німеччини. Так і тут: як гостьові команди не старалися, але перше загальнокомандне місце (і, відповідно, кубок за це) дісталося збірній господарів. Найвагоміший вклад у цю перемогу, крім вищезгаданих юнаків, зробили Іван Пилипчук, Микола Бурдін (обоє — серед дорослих), Денис Гуцул, Богдан Кравчук, Катя Храпійчук, Денис Ампульський, Олександр Марченко, Ілля Гузовський та Ілля Леванов.
Головний тренер місцевої команди, президент обласної федерації кіокушин-карате Олександр Гордієнко відзначив також Івана Скибу та Артема Власенка, котрі, хоча й не перемогли у фінальних боях, але виявили неабияку майстерність. Для прикладу, Артем у півфіналі здолав володаря чорного поясу!
«Ми виступали без багатьох лідерів у дорослих категоріях. Так сталося, що одні підхопили простудні захворювання, а інші, військові, були задіяні під час навчань. Тож, ця командна перемога для нас дуже важлива», — зауважив Олександр Гордієнко, водночас висловивши вдячність усім, хто допоміг при організації змагань.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА