Світлана РИЖИКОВА — бронзова призерка чемпіонату світу!

Світлана РИЖИКОВА — бронзова призерка чемпіонату світу!

Звягельська борчиня Світлана Рижикова повернулася із бронзовою нагородою з чемпіонату світу з вільної боротьби серед студентів, який цими днями проходив у фінському місті Куартан. Успіх молодої спортсменки був засвідчений на високому рівні — Світлану та її тренерів особисто привітав міський голова Володимир Загривий.
У понеділок, 8 жовтня, у кабінеті міського голови відбувся святковий прийом призерки світового чемпіонату. «Від імені влади, від себе особисто та від міської громади щиро дякую за цей спортивний подвиг. Спасибі за мужність і волю до перемоги, за те, що особистим прикладом надихаєте молодь, славите рідні місто Новоград-Волинський і район, Житомирську область та всю Україну», — вітаючи щасливу борчиню, зазначив міський голова.
«Дякую також тренерам — Сергію Мельнику, Юрію Мірзабекяну та Анатолію Ясиневичу, котрі серце й душу вкладають у своїх вихованців», — додав Володимир Загривий.
«Я ще перебуваю під впливом емоцій, адже це мій поки що найбільший успіх на чемпіонатах світу. Рада й пишаюся тим, що у своїй категорії вдалося випередити спортсменок із Японії й Китаю — визнаних світових лідерів у вільній боротьбі», — відповіла Світлана Рижикова.
«До останнього не була впевнена, що поїду на ці змагання, — зізналася спортсменка. — Адже лише за два дні до виїзду вдалося влагодити питання щодо фінансування поїздки. Спасибі тренеру Юрію Мірзабекяну, котрий допоміг фінансами, та спонсорам — Благодійному фонду «Майбутнє Полісся» і приватному підприємству «Моноліт».
І спортсменка, і тренер зійшлися на думці, що Світлані Рижиковій можна було б замахнутися на чемпіонство, але далася взнаки відсутність тренера, котрий у відповідальний момент міг би знайти потрібні слова чи подати протест на неякісне суддівство. Втім, зібраних коштів вистачило лише на поїздку Світлани.
У відповідь міський голова пообіцяв фінансову підтримку розвитку вільної боротьби в місті, оскільки цей вид спорту належить до олімпійських і користується великою популярністю серед місцевої молоді. Водночас, Володимир Загривий наголосив, що цьогоріч на потреби галузі фізичної культури і спорту виділено безпрецедентну суму коштів — майже три мільйони гривень.
Насамкінець зауважимо, що на цьому чемпіонаті дівоча збірна України посіла перше місце в загальнокомандному заліку.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА