У новий рік — на «пільговому» автобусі

У новий рік — на «пільговому» автобусі

\"УЗ 10 листопада схема пасажирських перевезень набуде такого ж вигляду, який мала до березня цього року. Тобто, на всіх основних міських автобусних маршрутах знову курсуватиме «пільговий» автобус, — повідомив газеті «Звягель» заступник міського голови Сергій КОЛОТОВ.
На засіданні «круглого столу», що відбулося цього тижня, було погоджено нові-старі зміни до схеми пасажирських перевезень по місту. На маршрутах №1, 2, 3, 4, 8 працюватиме «пільговий» автобус, в якому правом на безкоштовний проїзд будуть наділені представники всіх пільгових категорій населення без обмежень (тариф для «платних» пасажирів складатиме 1,5 грн.). Водночас у решті автобусів, що називатимуться маршрутними таксі, тариф знову повернеться до двох гривень, за винятком найбільш соціально незахищених громадян, для яких проїзд залишиться безкоштовним. Йдеться про інвалідів І групи та особу, яка супроводжує інваліда; інвалідів війни та інвалідів армії; інвалідів дитинства; інвалідів по зору (І і ІІ групи); дітей-сиріт; учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (І і ІІ категорії); учасників бойових дій; дітей із багатодітних сімей.
Слід пам’ятати, що ксерокопії відповідних посвідчень права на безкоштовний проїзд не дають, — повідомляє адміністрація ТОВ «Новоградтранссервіс» — знову єдиного підприємства, що залишилося на ринку міських пасажирських перевезень.
Коментуючи пропозиції, що прозвучали під час «круг­лого столу», Сергій Колотов відзначив, що найближчим часом тариф для «платних» пасажирів має вирівнятися — і в «пільговому» автобусі, і в маршрутному таксі він становитиме 2 гривні. Цю ідею запропонували пільговики, які вважають, що таким чином їм вдасться розвантажити «пільгові» автобуси, оскільки в інших пасажирів не буде бажання зекономити 50 копійок на поїздці в «пільговому».
Зазначимо також, що нині вирішується питання, щоб частина нових великих автобусів, які належать ТОВ «Міськкомунсервіс», залишилася працювати на новоградських міських маршрутах. «Поки що ТОВ «Новоградтранссервіс» при­дбало у ТОВ «Міськкомунсервіс» три таких автобуси. Але робиться все можливе, щоб їх було якомога більше», — зазначив Сергій Колотов.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА