Хроніка 46/2012

НЕНАСИТНІ «МЕТАЛІСТИ»
6 листопада від місцевої жительки-інваліда 2 групи, котра проживає по вул. Пушкіна, надійшла до міліції письмова заява про те, що в її будинку, який знаходиться в одному із сіл району, хтось викрав металеві ворота, а з літньої кухні — металеві плити та чавунний казан.
А ось 9 листопада невідомі любителі металу не на жарт «розгулялися» в селі Майстроволя. Збивши навісний замок на сараї, що належить місцевому жителеві-пенсіонеру, невідомі викрали чимало металобрухту, разом з тим прихопили і запчастини до гужового воза, наковальню, борони, три електродвигуни, електродриль, водяний насос.
Мабуть, «металісти» «залізяки» всю ніч тягали на плечах! А може, вони по них приїжджали на тракторах?..
ДВІ КРАДІЖКИ В ОДНОМУ РАЙОНІ
8 листопада, за п’ять хвилин до сімнадцятої години, до міліції зателефонувала 16-річна студентка 1-го курсу Новоград-Волинського коледжу (уродженка Малинського району), котра проживає по вулиці Соборності у Звягелі, і повідомила про те, що, повернувшись до квартири, вона виявила зламаний замок на вхідних дверях, а з оселі зникли ноутбук марки «Samsung», золоті та срібні сережки, срібна каблучка та біжутерія. Загалом, як пізніше було підраховано, зловмисник спричинив матеріальної шкоди потерпілій на суму більше як на вісім тисяч гривень.
А через п’ять хвилин, тобто рівно о сімнадцятій годині того ж дня, на пульт чергового Новоград-Волинського міського відділу міліції надійшло чергове повідомлення про крадіжку. Телефонувала мешканка вулиці Академіка Лисіна, сусідньої із вул. Соборності. Жінка повідомила, що, повернувшись додому, вона виявила злам вхідних дверей до своєї квартири і пропажу з неї відеокамери марки «Canon» та фотоапарата, вартість обох речей складає дві тисячі гривень.
Що цікаво, обидві крадіжки були скоєні в одному районі і приблизно в обідню пору. Тож, громадяни, будьте обережні і пильні!
СМЕРТЬ ЛЮДИНИ СПРИЧИНИВ ГОРОБЕЦЬ?..
12 листопада, в будинку по вулиці Пархоменка, загинув 22-річний молодий чоловік. Причиною смерті, як пояснив начальник відділу надзвичайних ситуацій міської ради Олександр Мельник, стало отруєння чадним газом. Очевидно, це сталося внаслідок неправильного монтажу опалювального приладу (газового конвектора). За даним фактом смерті триває слідство.
Однак містом поповзли чутки, що ніби смерть людини спричинив горобець, який потрапив у трубу конвектора, що не був оснащений захисною сіткою. До речі, подібний випадок вже траплявся років п’ять-шість тому в одному із будинків по вулиці Шевченка. Тоді у конвектор також потрапила пташка, від чого загинула молода дівчина.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за інформацією, наданою Новоград-Волинським МВ

ЧОЛОВІКА ВБИВ… ШМАТОК САЛА
Нещодавно в Овруцькому районі Житомирської області 69-літній чоловік помер через перекриття гортані шматком сала.
Зі слів односельчан, цього дня чоловік отримав пенсію і випив зайвого. Пізно ввечері син, зайшовши до кухні, побачив, що батько лежить на підлозі, а обличчя занурене в миску з водою, яка стояла поруч. Як виявилось, чоловік вже був мертвий.
ГУ МНС у Житомирській області