Затримано серійного крадія

Затримано серійного крадія

Наприкінці грудня минулого року до міліції почали надходити заяви про крадіжки. Потерпілі скаржилися на невідомого зловмисника, який викрадав усе, що потрапляло йому на очі. Місця вчинення крадіжок були різними — підвали багатоповерхівок, квартири та магазини. Спосіб проникнення — ідентичний: злам замка на вхідних дверях.
З квартири пенсіонерки, яка проживає у дев’ятиповерховому будинку у центрі міста, злодій поцупив кавоварку та кавомолку. З підвалів багатоквартирних будинків виніс велосипеди, колеса, а з магазину — солодощі, цигарки, спиртні напої, продукти харчування, гроші.
Фахівцям експертної служби вдалося вилучити низку слідової інформації, яка у подальшому дала змогу створити беззаперечні докази провини злочинця. Правоохоронці схилялись до версії, що крадіжки вчиняє одна і та ж особа.
— Невдовзі, — повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка, — нам вдалося встановити особу крадія. Ним виявився 17-річний парубок. Майже все «зароблене» він зберігав у господарських приміщеннях біля своєї домівки.
Коли хлопця доставили у відділок міліції, той зізнався, що крадіжками хотів заробити на святкування прийдешніх свят.
За всіма фактами крадіжок триває досудове розслідування кримінальних проваджень за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. Відповідальність передбачена позбавленням волі від 3 до 6 років. Наразі перевіряється причетність парубка до інших крадіжок, скоєних на території міста.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант