Налагоджується співпраця із німецькими містами

Налагоджується співпраця із німецькими містами

Протягом минулого тижня делегація нашого міста на чолі із міським головою Володимиром Загривим із робочим візитом побувала в Німеччині. Поїздка стала можливою завдяки сприянню нашого земляка, випускника місцевої ЗОШ №5 Володимира Харченка, який виконує обов’язки Генерального консула України у Франкфурті-на-Майні. Мета візиту — встановити ділові відносини місцевої влади і підприємців Новограда-Волинського з німецькими партнерами.


Наша делегація у складі заступника міського голови Сергія Колотова, представників бізнесу відвідала 3 німецькі міста — Франкфурт та два його супутники — Ешборн і Гофхайм, які знаходяться у землі Гессен. Зокрема, місто Ешборн відоме як один із фінансових центрів Західної Європи з розвинутою інфраструктурою, де працює багато банків, промислових підприємств.
За інформацією бургомістра Ешборну, якого вже протягом 23 років обирає громада, це німецьке місто є цілком самодостатнім. Місцевою та федеральною владами створено вигідні умови для вітчизняних і зарубіжних інвесторів. Зокрема, податок на землю тут вдвічі менший, аніж державний, завдяки чому в місті успішно розвивається 5 промислових районів, де в різних галузях працює майже 31 тисяча осіб.
Річний бюджет міста становить 200 млн. євро, (у той час, як новоградський — ледве сягає 23 млн. євро). Цих коштів цілком вистачає для належного утримання доріг, організації робіт із благоустрою території, а також для створення прекрасних умов роботи шкіл, дитячих садочків, медичних, спортивних закладів, басейнів, зоопарку. На підприємствах Ешборна виготовляють комплектуючі деталі до автомобілів «Мерседес», «Опель», «Фольксваген».
Як свідчить сьогодення, у керівництва нашої держави не вистачає волі, мистецтва і мужності бути рівноцінними партнерами для колег за кордоном. А, тим більше, в сучасних умовах, коли зі словом «Україна» асоціюються такі слова як «революція, агресія, корупція, влада олігархії, порушення прав людини» та подібне. Тому, як наголосив В.І. Загривий, усвідомлюємо, що для українців потрібні десятки років, щоби стати надійними партнерами. Наразі встановлюються лише перші контакти, результати від яких необхідно зачекати.
Додамо, що поїздка в Німеччину відбулася за власні кошти її учасників.
За матеріалами міської ради