У Житомирі будуватимуть стадіон за кошти УЄФА?

У Житомира є можливість побудувати стадіон зі штучним покриттям за кошти УЄФА. Для цього міськраді потрібно виділити 1,5 га землі. Таку інформацію 5 грудня, на сесії житомирської міської ради, надав голова Житомирської обласної федерації футболу Олександр Коцюбко. Для будівництва стадіону він попросив депутатів міськради виділити землю у центрі міста.
«3 грудня у штаб-квартирі Федерації футболу України сталася історична подія. На регіони були виділені кошти для будівництва повноцінних стадіонів (105 на 86 метрів) зі штучним покриттям. Кошти цільовим призначенням надійдуть від УЄФА. Що потрібно нам? Нам потрібно виділити на федерацію футболу 1,5 га землі і вказати, де ми будуватимемо цей стадіон», — розповів Олександр Коцюбко, повідомляє Житомир.info.
На питання, навіщо будувати новий стадіон десь на околиці Житомира, коли у місті є два стадіони, голова обласної федерації футболу запропонував депутатам виділити землю у центрі міста, а саме «біля міськвиконкому».
«Стадіон «Полісся», як і «Спартак» перебуває у відомстві обласної ради, а федерація футболу — це громадська організація, яка не має відношення до цих стадіонів», — пояснив Коцюбко.
Цікаво, що нещодавно засоби масової інформації розтиражували повідомлення, що клуб Прем’єр-ліги «Зоря» (Луганськ) може перебазуватися до одного з міст центральної України, оскільки через бойові дії на Сході країни, згадана команда жоден із домашніх матчів цього сезону у Луганську так і не провела. Як варіанти нового «дому» для «Зорі» називали міста Вінниця і Житомир — досить крупні обласні центри, які вже тривалий час не мають власних футбольних команд високого рівня.
Підготував Олег БРЮХАНОВ