Нові вершини «ліфтерів»

Нові вершини «ліфтерів»

29 листопада у Києві відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу під егідою Української федерації з цього виду спорту — UNPF.
Майже сто кілограмів у становій тязі (а точніше — 97,5 кг) піддалися Олені Пилипчук (вагова категорія до 56 кг). Вона і здобула перше місце серед юніорів. Друге місце у цій категорії — у Юлії Ткачук із результатом 95 кг.
Традиційно ледь не втричі важчу за себе штангу — 190 кг — подужав Олександр Рубанський (категорія 67,5 кг), котрий таким чином не тільки здобув перше місце серед юніорів, а й виконав норматив майстра спорту! У цій же категорії з результатом 165 кг третє місце — у Дениса Сушицького, який виконав норматив кандидата у майстри спорту.
У категорії до 82,5 кг, подужавши штангу масою 222,5 кг, перше місце серед юніорів здобув Антон Захарченко. І це також — норматив на звання майстра спорту.
Серед важковаговиків — у категорії до 100 кг — із результатом 205 кг перше місце серед юніорів здобув Олександр Меленівський, виконавши норматив кандидата в майстри спорту.
Вадим Омельчук (вагова категорія до 100 кг) змагався у відкритій категорії. Покращивши результат, показаний на своїх попередніх змаганнях — кубку світу, на 2,5 кг (тоді, нагадаємо, йому піддалися чверть тонни), Вадим виборов перше місце.
Він же на цьому турнірі став абсолютним чемпіоном України — з рекордним результатом 155,62 бали. До слова, в абсолютній першості друге і третє місця — також у представників команди з Новограда-Волинського — Олександра Рубанського й Антона Захарченка відповідно.
Олег БРЮХАНОВ