Хроніка 6/2015

ПІШЛИ НА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ І ОТРИМАЛИ… САЛЬМОНЕЛЬОЗ
Попередній діагноз, який встановлений вісьмом дорослим, котрі отруїлися на святкуванні дня народження у м.Новоград-Волинський, — це харчова токсикоінфекція та сальмонельоз. Про це повідомляє Держсанепідслужба Житомирської області.
Станом на 31 січня перебіг захворювання госпіталізованих хворих — середнього ступеню важкості.
Спалах виник у побуті, 28 січня, після святкування дня народження у приватній квартирі. Восьмеро із тринадцяти осіб, котрі пригощалися продуктами під час святкування, звернулися за медичною допомогою.
Фахівцями Новоград-Волинського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області продовжується проведення протиепідемічних заходів щодо ліквідації спалаху.
За даними лабораторного дослідження із відібраних проб виділено збудник — сальмонела ентеритидіс, у тому числі: від хворих — 7 випадків, із продуктів харчування — 3. Дослідження тривають.
Ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби області.
ЗАТРИМАЛИ БАЗАРНОГО ЗЛОДІЯ
Днями до Новоград-Волинського МВ УМВС звернулась 39-річна жителька райцентру. Жінка розповіла про те, що на території міського ринку з прилавку викрали її гаманець, в якому знаходилося майже 400 гривень.
Працівники міліції встановили, що кримінальне правопорушення вчинив 28-річний житель району, який у скоєному зізнався.
ОБІКРАЛА РІДНУ МАТІР
До місцевого відділку міліції звернулась 57-річна жителька райцентру із заявою про викрадення її хлібопічки.
На місці події правоохоронці з’ясували, що зловмисник зумів зайти у помешкання, не пошкодивши ні вікон, ні дверей. Відтак, однією з версій стало припущення, що крадіжку міг вчинити хтось із рідних чи знайомих заявниці, котрі мали можливість вільно зайти до будинку.
У подальшому міліціонери встановили, що побутовий прилад викрала 28-річна непрацююча донька потерпілої.
Нині триває розслідування, під час якого й будуть встановлені всі обставини події.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

ХТО І ЗВІДКИ ПРИВОЗИВ У КИЇВ «ТІТУШОК»
Правоохоронці встановили особи керівників злочинних груп, які вербували «тітушок» для боротьби з активістами Євромайдану.
Про це днями повідомили на спільному брифінгу генпрокурор Віталій Ярема та міністр МВС Арсен Аваков.
За словами Яреми, загалом у протистояннях з 18 по 20 лютого злочинним угрупуванням під керівництвом екс-міністра Віталія Захарченка було залучено понад 300 «тітушок», з них 50 — мешканці Києва, 150 — з Білої Церкви, 70 — з Ніжина, 20 — з Житомира, 20 — Новоград-Волинський.
Як повідомив Аваков, «духовний керівник» Захарченко, який зараз перебуває у міждержавному розшуку, віддавав безпосередні накази, в тому числі керівнику у складі МВС Зінову і Віктору Зубрицькому, який зараз знаходиться в розшуку «Інтерполу».
«Ці двоє організовували взаємодію з бандитами, яких ми називаємо «тітушками». На координації групи був Армен Саркісян, якого шукає «Інтерпол», і ще двоє підшефних — Крисін і Кошелєв. Один зараз перебуває під судом, а Кошелєва розшукує «Інтерпол». Також існує 6 встановлених лідерів злочинних груп, які входили до мережі вербування бандитів. Троє з них затримані, троє — у розшуку «Інтерполу», — заявив Аваков.
На брифінгу журналістам продемонстрували один із перехоплених аудіозаписів телефонних переговорів одного з керівників вербувальників із підлеглими.
Як відомо, у правоохоронних органах підтвердили факт видачі зброї зі складів МВС «тітушкам», що вчиняли злочини в Києві у лютому 2014 року.
«Українська правда»