Хроніка 45/2015

РОЗШУКУЮТЬСЯ НЕВІДОМІ, ЯКІ ВИКРАЛИ ВІДЕОКАМЕРУ ТА МОБІЛЬНИЙ ТЕЛЕФОН
29 жовтня до чергової частини МВ надійшло телефонне повідомлення від 21-річного жителя м.Новоград-Волинський про те, що невідомі особи відкрито заволоділи його відеокамерою.
У ході першочергових дій було встановлено, що 29 жовтня, близько 13 год., невідомі особи, перебуваючи на одній із вулиць міста, із застосуванням насильства відкрито викрали у 28-річного місцевого жителя належний йому мобільний телефон (вартістю близько 3000 грн.) та відеокамеру марки «Панасонік» (вартістю 44 тис. грн.).
Прикмети підозрюваних: зріст — 180 см, був одягнений у куртку світлого кольору з капюшоном, мав із собою спортивного типу велосипед зеленого чи салатового кольору; зріст — 175-180 см, був одягнений у спортивну куртку, мав із собою спортивного типу велосипед синього чи сріблястого кольору.
ХОТІЛА ПРОДАТИ ВЕСІЛЬНУ СУКНЮ…
30 жовтня до Новоград-Волинського МВ звернулася 42-річна жителька с.Калинівка із заявою про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами.
Встановлено, що в період із 27 по 28 жовтня невідома особа, під приводом купівлі весільної сукні, через мережу Інтернет шляхом обману заявниці умисно заволоділа коштами з її кредитної картки в сумі 2000 грн.
Із заяви стало відомо, що її дочка через мережу Інтернет вирішила продати весільну сукню на сайті «OLX». На мобільний телефон заявниці зателефонував псевдопокупець. Невідомий чоловік попросив номер картки для переказу коштів. Заявниця повідомила йому номер своєї банківської кредитної картки, після чого 28 жовтня виявила відсутність грошей у сумі 2000 грн. із вказаної картки…
ПІДІБРАВ КЛЮЧА ДО ДВЕРЕЙ І ОБІКРАВ
29 жовтня до чергової частини МВ надійшло телефонне повідомлення від 49-річної жительки м.Новоград-Волинський про те, що невідома особа викрала гроші з її будинку.
Встановлено, що невідома особа, шляхом підбору ключа, проникла до приміщення будинку, що знаходиться по вул.Боженка, звідки викрала гроші в сумі 300 доларів США.
«ПОХАЗЯЙНУВАВ» У ЧУЖОМУ ГАРАЖІ
30 жовтня до чергової частини МВ надійшла заява від 59-річної місцевої жительки про крадіжку майна з гаража.
Встановлено, що в ніч із 29 на 30 жовтня невідома особа, шляхом зриву навісного замка, проникла до приміщення гаража заявниці, який розташований у гаражному масиві по вул. Ушакова, звідки викрала належні останній чотири колеса до автомобіля (вартістю 400 грн. кожне), пральну машину напівавтомат марки «Дельфа» (вартістю 500 грн.), холодильник «Норд» (вартістю 1000 грн.) та моток сітки (довжиною 10 м), загалом завдавши збитку на суму близько 6000 грн.
ЗАЛИШИВСЯ БЕЗ МОТОЦИКЛА
30 жовтня до чергової частини МВ надійшло телефонне звернення від 22-річного місцевого жителя про те, що він виявив відсутність свого мотоцикла в гаражі. У ході перевірки було встановлено, що невідома особа, шляхом підбору ключа до внутрішнього замка дверей гаража (гаражний масив «Лубчиця»), проникла всередину і викрала мотоцикл марки «Ліфан-С-150», 2012 року випуску.
ПОЦУПИЛИ ВІДЕОРЕЄСТРАТОР…
30 жовтня до Новоград-Волинського МВ надійшло телефонне повідомлення від 20-річного жителя міста про пошкодження скла в його автомобілі. У ході перевірки встановлено, що в ніч із 29 на 30 жовтня невідома особа, розбивши скло на дверцятах автомобіля «ВАЗ», що належить заявнику і знаходився у дворі біля його будинку, викрала з салону належне останньому майно, а саме: відеореєстратор (вартістю 1500 грн.) із флешкарткою пам’яті об’ємом 16 Гб.
…І АКУМУЛЯТОР
30 жовтня до Новоград-Волинського МВ надійшла заява від 64-річного місцевого жителя про крадіжку акумулятора з автомобіля. Встановлено, що в ніч із 29 на 30 жовтня невідома особа викрала з автомобіля «ВАЗ», що належить заявнику, який знаходився на стоянці у дворі будинку, належний останньому акумулятор вартістю 1500 грн.
ПОЇХАВ НА ЧУЖОМУ ВЕЛОСИПЕДІ
31 жовтня до Новоград-Волинського МВ звернувся 28-річний чоловік із письмовою заявою про те, що в ніч із 30 на 31 жовтня невідома особа, шляхом зламу металевої штаби на вхідних дверях підвального приміщення, проникла всередину, звідки викрала належний останньому велосипед марки «Торнадо», сіро-синього кольору, вартістю 2000 грн.
За матеріалами, наданими МВ УМВС, підготувала Людмила ПЕТРУК

НАРКОМАН ПОБИВ ТА ПОГРАБУВАВ ПЕРЕХОЖОГО
У Новограді-Волинському 38-річний місцевий житель на вулиці побив та відібрав у чоловіка особисті речі, аби виручити за них чергову дозу наркотику.
«До Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від медиків про госпіталізацію 31-річного жителя райцентру із тілесними ушкодженнями. Потерпілий розповів правоохоронцям, що на вулиці його побив невідомий, а потім ще й відібрав мобільний телефон та наручний годинник. Загальна сума збитку склала понад 3,5 тисячі гривень. Було встановлено причетність до злочину 38-річного, раніше судимого, місцевого жителя. Підозрюваного затримано за місцем його проживання. Заявник упізнав у ньому свого кривдника, а з помешкання чоловіка були вилучені відібрані речі. За словами затриманого, він збирався продати награбоване для придбання чергової дози наркотику», — йдеться в повідомленні.
Згідно з чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 4 до 6 років.
Житомир.info