В Україні відкрився доступ до реєстру прав на нерухоме майно

Починаючи з 6 жовтня, кожен українець може дізнатися інформацію про майно чиновників, суддів, прокурорів чи своїх сусідів, увівши їхнє прізвище, ім’я та по батькові у пошукову форму на сайті онлайн-сервісу Міністерства юстиції за адресою: https://kap.minjust.gov.ua. Про це під час презентації відкриття реєстрів прав власників на рухоме та нерухоме майно на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
Для того, щоб скористатися новою послугою, достатньо зареєструватися на сайті онлайн-сервісу Мін’юсту та увійти до свого кабінету. Далі у списку сервісів слід обрати пошук майна за суб’єктом, ввести прізвище, ім’я та по батькові особи, дані про яку ви хочете дізнатися, здійснити оплату банківською карткою та отримати документ із даними. Послуга коштує близько 20 гривень.
Отримати доступ до порталу можна, підтвердивши свою особу електронним цифровим підписом, або ввівши дані свого паспорту та ідентифікаційний код.
Власник даних може в будь-який момент зробити запит до Міністерства юстиції та отримати перелік осіб, які цікавилися інформацією про його майно.
Я.ТИМОЩУК, головний спеціаліст відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Новоград-Волинського МРУЮ