Два роки без дому: чому радіють на війні?

Два роки без дому: чому радіють на війні?

Дуже важливо там, на війні, підтримувати бойовий дух воїнів. Серед тих, кому найскладніше, бо вже два роки вони в епіцентрі АТО, — 54-й розвідувальний батальйон. Тож дуже раділи, коли отримали вісточку з дому від земляків із 31-го Будинку офіцерів — цими днями творчі працівники гарнізонного закладу побували на передовій із концертами.
Керівному складу добре відомо, як морально непросто на передовій їх підлеглим. Тому заступник командира 54-го ОРБ Петро Антипчук одразу після відвідин земляків подзвонив нам у редакцію, щоб подякувати від імені бійців за теплу зустріч. А ми, звісно, про це не могли не написати.
— Місяцями наші хлопці перебувають у лісах та болотах, — розповів про розвідників Петро Петрович, — і щоб люди не загубилися у «темряві душі», ось такі зустрічі тут мають велике значення. Тому гостей зустріли радо, залюбки подивилися їх виступи. Хоч і забезпечені телевізорами, але живе спілкування — найкраще. Час від часу до нас приїздять інші артисти для підтримки духу. Нещодавно вдалося вивезти бійців на концерт «Океану Ельзи» у Маріуполь. Два роки наш бойовий підрозділ провів у зоні АТО. Є у нас і загиблі, і поранені, і герої… Такі виїзди для багатьох — моральний порятунок.
Найкраще, гадаю, емоції розвідників передадуть слова заступника командира, сказані наостанок нашої розмови: «Усім землякам із зони АТО передаємо вітання й побажання миру і спокою. Ми цього, повірте, дуже чекаємо…».
І ми чекаємо, дорогі захисники. Миру і вас. Вдома…
Юлія КЛИМЧУК