Свавілля у лісі: відбувся напад на лісову охорону Новоград-Волинського району

Свавілля у лісі: відбувся напад на лісову охорону Новоград-Волинського району

На автомобілі лісової охорони, що належать Городницькому лісгоспу Новоград-Волинського району, скоєний черговий напад на території Рівненської області. Про це «Житомир.info» 8 серпня повідомили у Городницькому лісгоспі.


«4 серпня, о 12 год. 30 хв., лісова охорона державного підприємства «Городницьке лісове господарство» Новоград-Волинського району отримала повідомлення про скоєння самовільної рубки в лісовому кварталі Червоновольського лісництва. Про це було повідомлено Новоград-Волинський відділ поліції.
На місце пригоди виїхали дві групи, які о 17 год. прибули на місце. Одна група під’їхала з боку с.Червона Воля, а друга — зі сторони с.Борове Рівненської області. На території Рівненської області залишилося два службових автомобілі лісгоспу з водіями та лісничим одного з лісництв.
Однак, коли оперативна група з лісовою охороною прибула на місце скоєння лісопорушення, зловмисники вже встигли зникнути. У цей час на автомобілі, що чекали на території Рівненської області, було скоєно напад. Група невідомих чоловіків у кількості 10-12 осіб пошкодила кузови автомобілів, порізала шини на колесах та погрожувала спалити службовий транспорт. Водії змушені були відігнати автомобілі за межі області», — йдеться в інформації лісгоспу за підписом директора підприємства В.С.Мельника.
У ході огляду місця скоєння самовільної рубки в кварталі 1 Червоновольського лісництва (квартал перебуває в межах заказника загальнодержавного значення «Червоновільський») виявлено 27 самовільно зрізаних дерев породи сосна, — зазначають у лісництві. Збитки, завдані лісу, оцінюють у 262108 грн.
Матеріали про лісопорушення передано до правоохоронних органів.
Житомир.info