На тракторі — з підробленим посвідченням

На тракторі — з підробленим посвідченням

Днями на одній із вулиць Ємільчиного правоохоронці зупинили керманича трактора за порушення Правил дорожнього руху. Поліцейські з’ясували, що посвідчення водія 48-річного місцевого жителя має ознаки підробки.

 

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №1 (Ємільчине) Звягельського райвідділу, які задокументували всі обставини та попередньо встановили, що в документі використані різні шрифти та відсутні захисні елементи.

Окрім того, патрульні склали відносно чоловіка адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу…) КУпАП.

За схожих обставин поліцейські зупинили й 35-річного керманича трактора «Т-25» у селищі Яблунці Баранівської громади. У його посвідченні теж виявили ознаки підробки — використані різні шрифти та відтиск печатки не відповідав дійсності.

Правоохоронці оформили відносно чоловіка адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху…) та ч. 6 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу…) КУпАП.

В обох випадках поліцейські вилучили підроблені документи для направлення на експертні дослідження.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Санкція статті передбачає покарання: від штрафу — й до обмеження волі.

Звягельський районний відділ поліції