Хроніка 52/2016

ДОГЛЯДАЛЬНИЦЯ ВБИЛА БАБУСЮ СТІЛЬЦЕМ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства літньої жінки у Ємільчинському районі, за ч.1 ст.115 КК України. Встановлено, що між 49-річною жінкою та односельчанкою, яку вона доглядала за домовленістю із рідними як особу похилого віку, на грунті раптових неприязних стосунків виникла суперечка.
«Доглядальниця», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, обурилася поведінкою 86-літньої бабусі та умисно штовхнула її, від чого пенсіонерка впала і вдарилася потилицею об стінку груби. Не зупинившись, «піклувальниця» схопила стілець та завдала літній жінці численних ударів, від яких настала її смерть. Колегією суддів доведено вину зловмисниці та постановлено обвинувальний вирок, яким призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

У «ЧОРНИХ ЛІСОРУБІВ» ВИЛУЧИЛИ 300 КУБОМЕТРІВ ДУБУ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення, незаконного зберігання та реалізації дерев породи дуб у Ємільчинському районі.
16 грудня місцевою прокуратурою, спільно з працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України та місцевого відділу поліції, у рамках досудового розслідування проведено санкціонований обшук на території колишнього тракторного парку, орендованого приватним підприємцем у с.Куліші Ємільчинського району.
Під час обшуку правоохоронцями виявлено понад 2 тисячі колод незаконно здобутих дерев цінної породи дуб (більшість діаметром понад 50 см), об’ємом майже 300 м куб., 8 автомобілів (спецтехніка), чорнову бухгалтерію, бензопилу. Також на території виявлено понад 100 зрізів комлів дерев, що свідчить про наміри зловмисників приховати свої неправомірні дії. За попередніми підрахунками, вартість виявленої деревини становить майже 1,5 млн. грн.
Наразі у кримінальному провадженні за ч.3 ст.185 КК України триває досудове розслідування.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

У СМЕРТІ НЕМОВЛЯТИ ЗВИНУВАЧУЄ ЛІКАРІВ
19 грудня до поліції звернулася жителька Ємільчинського району із заявою про непрофесійні дії лікарів, у результаті чого, на думку жінки, померла її дитина. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, у ході якого будуть встановлені всі обставини.
За словами матері, до обласної дитячої лікарні вона з кількатижневим сином була доставлена каретою «швидкої» 13 грудня із районної лікарні. Немовля госпіталізували до відділення реанімації новонароджених.
14 грудня, о 22:30, дитина померла, про що рідним повідомили лише наступного ранку.
Нині всі обставини події, у тому числі — щодо причин смерті хлопчика, з’ясовуються у рамках розпочатого за ч.2 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ кримінального провадження. Проводяться необхідні слідчі дії.
ГУ НП у Житомирській області

ПІВСОТНІ ПОЖЕЖ — ЛИШЕ ЗА ТИЖДЕНЬ
Протягом минулого тижня в Житомирській області виникла 51 пожежа. Внаслідок чого 9 осіб загинуло та 1 — травмовано. Зокрема, лише упродовж 17-18 грудня на пожежах області загинуло 5 осіб.
Так, 17 грудня в с.Груд Новоград-Волинського району та в с.Миропіль Романівського району рятувальники ліквідували пожежі у приватних житлових будинках, під час яких вони виявили тіла двох чоловіків без ознак життя. За попередніми даними, в обох випадках причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.
Управління ДСНС

ВОДІЙ «ГАЗЕЛІ» ЗБИВ ПЕНСІОНЕРКУ
19 грудня, близько 18 години, по вулиці Гетьмана Сагайдачного у Новограді-Волинському, неподалік автобусної зупинки, мешканець міста, керуючи автомобілем марки «ГАЗ-33023», скоїв наїзд на пішохода — пенсіонерку, яка перетинала проїжджу частину дороги по пішохідному переході, зліва направо відносно автомобіля.
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка отримала тілесні ушкодження та доставлена в приймальне відділення Новоград-Волинського ТМО. Діагноз: забійна рана голови зліва.
04141.com.ua

ЗАТРИМАЛИ НЕЛЕГАЛЬНІ НОВОРІЧНІ СОСНИ
У Новоград-Волинському районі лісова охорона зупинила мікроавтобус «Mercedes» із 77 молодими соснами. Про це 21 грудня повідомила прес-служба Житомирського ОУЛМГ.
«У ході проведення спільного рейду лісовою охороною державного підприємства «Городницьке ЛГ», спільно з працівниками поліції ГУНПУ в Житомирській області, в смт.Городниця Новоград-Волинського району перевірено транспорт (мікроавтобус «Mercedes»), в якому нелегально перевозилося 77 одиниць молодняка сосни. Продукцію вилучено, порушено кримінальне провадження. Заготівля дерев проводилась на землях запасу сільських рад», — інформують лісівники.
За інформацією прес-служби, 134 рейдових бригади, в складі яких — майже півтисячі працівників державної лісової охорони та поліції, цілодобово патрулюють лісові масиви та дороги області.
Житомир.info

СТАЛАСЯ ДТП ЗА УЧАСТЮ ПОЖЕЖНОГО АВТОМОБІЛЯ
У Новограді-Волинському сталася дорожньо-транспортна пригода за участю пожежного автомобіля.
18 грудня, близько 16 години, на перехресті вулиць Пушкіна та Шевченка зіткнулися пожежний автомобіль та легковик. Надзвичайники рухалися з увімкнутим сигнальним маячком із боку центру міста, легкова автівка — по вулиці Пушкіна на зелений сигнал світлофора.
Жертв та постраждалих немає. Винуватців ДТП має встановити слідство.
04141.com.ua