Міська влада відмовляється фінансово підтримувати футбольний клуб «Авангард»

Такий висновок можна зробити за підсумками спілкування голови правління ГО «Футбольний клуб «Авангард» Юрія Гнітецького з міським головою Віктором Весельським під час особистого прийому громадян міським головою минулої п’ятниці.
Віктор Леонідович чітко висловив позицію міської ради: фінансову підтримку отримає лише футбольний клуб «Звягель», оскільки він зареєстрований у місті, і більшість депутатів міської ради схиляються до думки, що підтримувати треба саме «Звягель». А ФК «Авангард», який має статус міськрайонного, нехай розраховує на район…
У той же час нагадаємо, що минулого року, у своїй промові перед початком першого новоградського дербі, Віктор Весельський зауважив, що міська влада не надаватиме переваги якомусь одному клубу. Більше того, було обіцяно, що фінансове сприяння в наступному сезоні отримає та команда, яка краще виступить у чемпіонаті («Авангард» посів п’яте місце, лише мінімально поступившись третьому призеру; «Звягель» опинився на восьмому, передостанньому місці).
Минулого року, коли Новоград-Волинський вперше в його футбольній історії був представлений у чемпіонаті області одразу двома клубами, довелося почути різні позиції з цього приводу. З одного боку футбольна спільнота схилялася до думки, що для такого міста, як Новоград, дві команди — це забагато, з іншого — у беззаперечному виграші опинилися місцеві уболівальники, котрі щосуботи мали змогу прийти на стадіон на домашній матч.
Як уже повідомлялося у пресі, наразі і «Звягель», і «Авангард» активно готуються до сезону, проводячи товариські ігри, формуючи основні й дублюючі склади. Відносини двох клубів базуються на засадах толерантності й спортивного суперництва, що підтвердив зимовий турнір «Звягель-2017». Хочеться вірити, що міська влада, розподіляючи бюджетні кошти, передбачені на розвиток футболу, не виступить тією третьою стороною, яка порушить гармонію.
Олег БРЮХАНОВ