ФУТБОЛЬНИЙ СПЕКТАКЛЬ У ДВОХ ДІЯХ — 5:3

27 червня прихильники здорового способу життя, до яких, звичайно, слід віднести любителів футболу, разом із сім’ями або друзями мали можливість бути присутніми на футбольному спектаклі у двох частинах, що проходив на центральному стадіоні нашого міста. Дійовими особами першої частини були футболісти-ветерани, котрі грали у другому турі обласних змагань серед команд, у складі яких допускались спортсмени, вік котрих понад 35 років. У гості до команди господарів приїхали їхні давні суперники з м. Малин, котрі в молоді роки захищали кольори ФК «Папірник».
У першому турі наші земляки перемогли на виїзді житомирську команду з рахунком 3:2, а малинці розписали «суху» нічию у грі з ветеранами смт.Романів.
На футбольному газоні: голкіпер О.Бачинський, польові гравці: І.Гребенчиков, А.Лось, Є.Мезенцев, О.Драган, Д.Орлов, П.Корнійчук, О.Савчин, І.Селехов, А.Чумак, О.Хамула та ряд інших гравців, котрі виходили на заміну.
У першому таймі, що в основному пройшов за переваги господарів, які запропонували малинцям досить високий темп, єдиний гол з кутового удару забив Андрій Лось. Після перерви малюнок гри не змінився, звягельчани продовжували володіти ініціативою, намагаючись кожну атаку завершувати ударами з різних дистанцій, однак їм бракувало влучності. Уболівальники схвальними вигуками й аплодисментами зустрічали цікаві комбінації, високу культуру передачі м’яча. Другий гол у матчі забив автор першого голу — Андрій Лось, котрий у своєму стилі «гарматним» ударом лівою подвоїв рахунок. Хоча цей гол не став останнім у грі, малинці зуміли після подачі кутового, коли невдало зіграв наш воротар, скоротити відставання в рахунку, хоча на більше їх не вистачило — 2:1. Тож наші ветерани здобули другу поспіль перемогу.
Наступний матч ветеранська збірна проведе у наступну суботу, 4 липня, проти суперників із смт. Андрушівка. До речі, андрушівці у минулому сезоні змагалися у Всеукраїнському ветеранському чемпіонаті.
* * *

А учасниками другої частини дійства стали гравці ФК «Звягель-750» та ФК «Металург» з м.Малин. Після традиційного гімну нашого клубу розпочався цікавий двобій, інтрига якого тримала уболівальників у напрузі до фінального свистка. Металургівці не досить вдало розпочали перше коло нинішнього чемпіонату, ходили чутки, що клуб взагалі може знятись зі змагань через фінансові труднощі, однак їхній приїзд спростував ці чутки. Гравці ФК «Звягель-750» ще пам’ятали відчутні поразки, яких вони отримали від ФК «Металург» у сезоні 2008 року. І налаштовувалися будь-що взяти реванш.
Гравці обох команд досить жваво розпочали гру, демонструючи високі швидкості та чудову взаємодію при атакуючих випадах. Господарі вибрали явно атакуючий варіант гри, а гості, вибудувавши дві захисні лінії, шукали щастя в швидких контратаках. Звягельчани тим часом, захопивши територіальну перевагу, більше контролювали м’яч, гарні моменти для взяття воріт мав наш кращий бомбардир Ярослав Корнійчук, однак захисники та голкіпер гостей грали безпомилково. У свою чергу, малинці теж досить небезпечно контратакували, причому проходили центр поля так швидко, що гравці команди господарів не встигали налагодити пресинг. Мали шанс відкрити рахунок Д.Лободін, Т.Ржондковський, однак їх ударам бракувало влучності.
Малинці потроху зуміли перехопити ініціативу. Стали більше володіти м’ячем, внаслідок чого організували гостру атаку по місцю лівого нападника. Випередивши двох захисників, нападник гостей зумів завдати влучного удару у ближній кут воріт, кидок нашого голкіпера був запізнілим.
Після пропущеного голу наші футболісти не знітилися, продовжуючи масові атаки, однак, як часто буває, швидкість не була підтримана влучністю, тож багато атак не мали продовження внаслідок втрати м’яча.
Як не дивно, але своєрідний тайм-аут, коли на футбольний газон вибігло двоє собак, і їх не відразу вдалося зловити, пішов на нашу користь. Д.Горбаченко зумів зрівняти рахунок. Буквально через декілька хвилин швидкий прохід за участі М.Войтовича по правому флангу, точну передачу м’яча якого в центрі карного майданчика прийняв і обробив Я.Корнійчук, Ярослав міг пробити сам, однак поруч були захисники, тоді наш бомбардир відкинув смугасту кулю трохи назад — на А.Диняка, котрий ударом на техніку послав м’яч у ворота суперника.
Друга половина матчу розпочалася в нешвидкому ритмі, така манера гри влаштовувала металургівців, які мали декілька гольових моментів, однак наш голкіпер зіграв надійно. У свою чергу звягельчанам вдалася швидка атака. Капітан ФК «Звягель-750» відпасував вперед на хід Я.Корнійчуку, який на швидкості, обійшовши захисника, зумів прострілити в район центру карного майданчика, захисники відбили м’яч, що потрапив до М.Войтовича. Той технічно обробив м’яч, обіграв декількох суперників і пробив по воротах, м’яч по дорозі, зачепивши ногу захисника гостей, рикошетом влетів повз руку ошелешеного голкіпера. Третій гол у грі з таким грізним суперником — це вже щось. Звягельчани ще мали чимало моментів, щоб збільшити рахунок, особливо А.Доманський, — однак м’яч вперто не йшов до воріт.
А малинці зуміли використати позиційну помилку захисників та вихід воротаря, зумівши ударом з 25 м послати м’яч у дальню «дев’ятку». Цей гол заставив занервувати команду господарів, малинці втім зуміли провести і 3-й гол, однак через положення поза грою він не був зарахований. Так до кінця гри рахунок не змінився.
Друга поспіль перемога (3:2) в активі нашої команди, однак цей м’яч висвітив ряд огріхів у командній грі переможців.
Про своє бачення гри футболістів ФК «Звягель-750» поділився уболівальник команди, в минулому сам кваліфікований футболіст, чий син зараз є активним голкіпером, — Олександр Дубров: «Мені дуже сподобалася манера гри в першому таймі, швидкісна та колективна, мені втім здається, що в короткий пас грати треба менше, а захисникам грати ближче до нападників, не даючи суперникам приймати та обробляти м’яч. Захисні лінії в цій грі зіграли не досить надійно, коли забивались голи, опору суперники не відчували. А Максим під час другого пропущеного голу «втратив ворота» і отримав м’яч за «комірець». Думаю, що тренер команди зуміє ліквідувати недоліки, і команда буде і надалі радувати уболівальників».
Чергову зустріч на власному полі ФК «Звягель-750» проведе 4 липня, о 16 годині, проти ФК «Коростень», одного із своїх суперників у боротьбі за медалі обласного чемпіонату.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ