РОЗГРОМ ЖИТОМИРЯН

Після невдалої домашньої гри проти «Хіммашу» були проведені збори гравців ФК «Звягель-750», де були проаналізовані помилки, допущені під час матчу. Збори, що пройшли у спокійній обстановці, дали свій позитивний психологічний ефект. Це добре було помітно під час проведення гри в м.Житомир, де суперником звягельчан були володарі кубка області сезону 2009 року — ФК «Легіон».
Зазвичай, усі матчі житомиряни проводять на футбольному полі, що розташоване в одному з районів Житомира, що носить назву «Мальованка», де футбольний газон досить нерівний і де гравцям важко продемонструвати увесь технічний арсенал. Однак звітний матч відбувся на центральному стадіоні Житомира, де газон у непоганому стані та і розміри його відповідають стандартам УЄФА, хоча трибуни вимагають втручання ремонтників. Поєдинок розпочався у швидкому темпі, гравці обох клубів намагалися будь-що забити «швидкий» гол, щоб почуватися спокійніше, однак «маленьке диво» під назвою гол сталося в середині першого тайму, м’яч влетів у сітку воріт господарів після удару Андрія Диняка, якому асистував Ярослав Корнійчук. До кінця першого тайму гості ще двічі засмучували голкіпера ФК «Легіон», другий гол забив Анатолій Доманський, третій — в активі Ярослава Корнійчука, в обох випадках асистентом гольових передач виступав Дмитро Лободін.
Після перерви звання кращого бомбардира підтвердив Я.Корнійчук, який після точного пасу капітана ФК «Звягель-750» Дмитра Горбаченка зумів у спринтерському забігу обігнати захисників ФК «Легіон» і забив четвертий гол. Не встигли житомиряни підготувати атаку після розіграшу м’яча з центру поля, як Ярославу після відмінної передачі Михайла Войновича вдалося послати п’ятий м’яч у сітку воріт суперника. Це був перший «хет-трик» лідера атак ФК «Звягель-750».
До кінця поєдинку декілька гольових моментів, щоб забити «гол престижу», мали легіонівці, однак, голкіпер Максим Дубров ліквідовував усі загрози біля власних воріт. Після планових замін, проведених А.М.Лосем, звягельчанам вдалося забити ще один гол, який став першим на рахунку «дебютанта» команди — Олександра Загривого. Отже фінальний свисток зафіксував несподівано легку перемогу над одним з наших конкурентів за медалі обласного чемпіонату з рахунком 6:0.
Наступний матч команда має провести удома проти ФК «Металург» з м.Малин, однак не виключений варіант, що металургівці можуть взагалі знятися із змагань через фінансові труднощі, адже у звітному турі малинчани не виїхали на виїзну гру.
До речі, основні конкуренти в боротьбі за місце лідера чемпіонату, команди ФК «Хіммаш» та ФК «Коростень», у боротьбі між собою зіграли нульову нічию.
У випадку, якщо команда «Металург» не доїде до Новограда-Волинського, міські уболівальники не зостануться без футбольного дійства. Це дійство відбудеться в рамках чемпіонату області серед ветеранів, де буде проведений ІІ тур. А в першому турі футбольні ветерани Новограда-Волинського з рахунком 3:2 зуміли перемогти своїх конкурентів з
м.Житомир. Про можливий початок матчу уболівальникам прийдеться дізнатися з футбольних афіш.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ