ТЕХНІКУМ ДАЄ СВОЇМ ВИПУСКНИКАМ СПЕЦІАЛЬНОСТІ, НА ЯКІ ЗАВЖДИ Є ПОПИТ

ТЕХНІКУМ ДАЄ СВОЇМ ВИПУСКНИКАМ СПЕЦІАЛЬНОСТІ, НА ЯКІ ЗАВЖДИ Є ПОПИТ

\"ТЕХНІКУМКуди піти вчитися? Це питання хвилює багатьох. Адже і справді — куди піти вчитися, де здобувати спеціальність і якою вона має бути, аби в наш непростий час без проблем на роботу влаштуватися, щоб заробіток був відповідний та ще й щоб робота була до душі. Всі ці складові непросто сумістити, однак — можливо. І саме такі спеціальності — сучасні, завжди потрібні і цікаві — можна отримати в нашому місті і нікуди власне не потрібно далеко їздити.
Нещодавно, 27 лютого, відбувся черговий, дев’ятий, випуск спеціалістів зі спеціальності «Обслуговування устаткування і систем газопостачання» в Новоград-Волинському промислово-економічному технікумі. Ця спеціальність нині має неабиякий попит, і такі фахівці завжди потрібні. Адже спеціалісти з газопостачання можуть працювати на інженерно-технічних посадах та на робочих місцях на підприємствах, які здійснюють газопостачання населених пунктів, транспортування газу, обслуговування і ремонт газотехнічного устаткування.
\"ТЕХНІКУМІ роботодавці відзначають, що для таких спеціалістів робочі місця завжди знайдуться. Зокрема, під час роботи державної кваліфікаційної комісії Микола Олександрович Додонов, начальник управління газового господарства міста Новограда-Волинського, звернув увагу на високу якість підготовки «газовиків». Майже половина спеціалістів даного підприємства — це випускники технікуму.
За ці 9 років зі спеціальності «Обслуговування систем газопостачання» технікум випустив близько 270 спеціалістів, які вчилися на денній формі навчання, і 180 — заочної форми навчання. 35-40% відсотків випускників вступили у вищі навчальні заклади 3-4 рівня акредитації на другий курс денної та заочної форми навчання у наступні навчальні заклади : Одеська державна академія будівництва та архітектури, Київський державний університет будівництва та архітектури (КІСІ), Вінницький державний політехнічний університет, Рівненський державний університет водного господарства, Івано-Франківський державний університет нафти та газу.
\"ТЕХНІКУМУ цьому році, як повідомив нам голова циклової комісії загальнотехнічних та спеціальних дисциплін О.С.Фютак, випустилося 23 спеціаліста, 18 з яких планує вступати до перерахованих вищих навчальних закладів. Під час навчання в технікумі студенти забезпечуються навчально-методичною базою, а саме до їх послуг — спеціалізовані навчальні кабінети, лабораторії, навчальний полігон, практичні навички надаються студентам у майстернях технікуму.
При технікумі діє спортивний комплекс, до якого входять найбільший басейн в області, тренажерні та спортивні зали.
Цікаве і різноманітне студентське життя — діють факультативи та гуртки як зі спеціальністю, так і спортивних, за інтересами, для розвитку творчих здібностей.
Проводиться багато тематичних та розважальних вечорів, дискотек. Для більш детальної інформації можна звернутися за адресою: nvpet@nv.zt.ukrnet.net.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА