У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ПРОБНЕ ТЕСТУВАННЯ 2010

Минулої суботи (13 березня) з метою надання майбутнім абітурієнтам можливості ознайомитися з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, перевірити свої знання, організовано пробне тестування. Особи, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2010 році, мали змогу пройти першу сесію пробного тестування у навчально-виховному комплексі «Гімназія ім. Лесі Українки – школа І ступеня» з української мови і літератури, хімії та іноземної мови (англійська, німецька, французька).
Діти отримали досвід роботи із тестовим зошитом та бланками відповідей. А головне — вони могли провести самоаналіз своєї роботи для того, щоб скоригувати підготовку до «справжнього» оцінювання.
Як уже повідомлялося, участь у пробному тестуванні — платна, а тому це справа добровільна. У місті Новограді-Волинському за складання одного тесту плата становила 65 гривень. Спробувати власні сили у тестуванні з української мови та літератури виявили бажання 281 особа (учні 11 класів та випускники шкіл міста та району попередніх років), що становить 97,2 % від кількості зареєстрованих на пробне тестування. У пробному тестуванні з іноземних мов взяли участь 61, а з хімії — 16 осіб (99% від кількості зареєстрованих).
Учасники тестування ознайомилися з процедурою проведення зовнішнього оцінювання, а також самостійно визначили свої результати після виконання всіх завдань. Для цього в пункті пробного тестування, після завершення процедури, кожному учаснику видавалася інформація з правильними відповідями до бланків типу А та зразком виконання завдань із розгорнутою відповіддю, що передбачають надання відповіді в довільній розгорнутій формі (бланків типу Б).
Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання забезпечували 50 підготовлених педагогічних працівників зазначених закладів. За дотриманням процедури пробного ЗНО здійснювала контроль представник Вінницького центру оцінювання якості освіти О.С.Борозенна.
Жодних нарікань після пробного оцінювання від дітей чи батьків не надійшло.
Пробне зовнішнє оцінювання у 2010 році відбувається в дві сесії. Наступне тестування відбудеться 20 березня (субота). У першу зміну (09:30) — математика та історія України, у другу (14:30) — біологія, географія, фізика.
31 березня закінчується реєстрація бажаючих взяти участь у «справжньому» зовнішньому незалежному оцінюванні 2010 року, що відбудеться у червні. Продовження термінів реєстрації не очікується. Саме тому, інформаційно-методичний центр управління освіти і науки звертається до всіх бажаючих вступати у технікуми, коледжі, університети, інститути, не залишати на останні дні реєстрацію. Особи, які не зареєструються до 31 березня, не зможуть вступити до ВНЗ.
Всі бажаючі можуть отримати консультацію з питань організації та проведення ЗНО у нашому місті за гарячою телефонною лінією міського інформаційно-методичного центру (телефон 550-72).
П.К.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру