МОЛОДІ ОФІЦЕРИ — НА ВАГУ ЗОЛОТА

МОЛОДІ ОФІЦЕРИ — НА ВАГУ ЗОЛОТА

\"МОЛОДІНа сьогодні у штатному розписі розвідників — одинадцять вакантних офіцерських посад, недокомплект складає 30% від загальної кількості. Кількість офіцерських вакантів загалом у Збройних cилах України сягає близько 8, 6 тисяч, і це, говорять військові, лише частина проблем, які атакують українську армію, наче суворий супротивник.
Випускників військових вузів і сьогодні направляють служити у військові частини, втім нині на цьому держава суттєво економить — держзамовлення набагато менше, ніж того потребують Збройні сили. Відтоді, як на службу у військову частину А2076 востаннє прибули новоспечені лейтенанти, минуло два роки. Торік — жодного молодого офіцера, і ось днями, а саме 20 липня, у розвідників відбулася подія — їх ряди поповнили… три лейтенанти, які щойно отримали дипломи про вищу військову освіту.
\"МОЛОДІУ чужому і незнайомому Новограді-Волинському випускників Львівського інституту Сухопутних військ та Харківського політехнічного інституту чекав теплий і привітний прийом. Заступник командира 54-го ОРБ із виховної роботи Ігор Назарчук зустрів лейтенантів на залізничному вокзалі, ознайомив з новим місцем проживання — кімнатами у військовому гуртожитку, провів екскурсію військовою частиною, навіть журналістів запросив.
— Відверто кажучи, не очікував такої зустрічі, — щиро розповів лейтенант Олексій Адамчук зі Львова. — Нове місто, нова робота — усе для нас цікаве та незнайоме. Кожну людину у такій ситуації непокоїть: а що попереду? Сподіваємося, попереду усе складеться якнайкраще…
— Я дізнався про призначення у Новоград-Волинський за два дні до випуску в інституті. Загальне уявлення про місто, батьківщину Лесі Українки, отримав з Інтернету, — поділився лейтенант Анатолій Бондаренко з міста Рокитно на Київщині. — У моїй сім’ї усі — медики, але так сталося, що я обрав професію військового розвідника. Найперше тому, що це — еліта Збройних сил. Попереду — багато планів і сподівань.
\"МОЛОДІОдразу по прибутті у військову частину випускники відрекомендувалися командиру. Підполковник Валентин Ткач провів із новоприбулими ознайомчу бесіду, розповів новоспеченим командирам взводів про їх обов’язки та завдання. За словами заступника командира з виховної роботи Ігоря Назарчука, посада командира взводу — найтяжча на кар’єрному шляху військовослужбовців. По-перше — тому, що це перше призначення, по-друге — відповідальність за людей, техніку. Втім, не пройшовши цієї сходинки, не можна стати повноцінним воєнним командиром. Роботи у нових фахівців-розвідників вистачатиме — через неукомплектованість посад навантаження збільшилося. Очікується, що заробітна плата офіцерів складатиме близько 1900 гривень.
Цей день у першому місці служби молоді офіцери, безперечно, запам’ятають на усе життя. Перед ними — чистий зошит, що напишуть вони у ньому — покаже час…
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА