ЯСНОВИДИЦЯ-ШАХРАЙКА

Протягом минулого тижня від «благих» намірів літньої «ясновидиці» у Новограді-Волинському постраждали троє молодих дівчат. Місцем полювання «пані» шахрайки став центр міста та мікрорайон «Зелені».
Сценарій у кожному з випадків — майже незмінний. До 19-річної Аліни на автобусній зупинці підійшла літня жінка, запитала котра година. Слово за слово — і за лічені хвилини та легко ввійшла у довіру до дівчини. Аліна й досі не розуміє, як спритно незнайомка примусила її повірити у те, що матері «пороблено» на смерть, наведено порчу і таке інше. Важко повірити, але з дому Аліна привезла шахрайці 2000 грн. Рідним Аліна не сказала, навіщо їй потрібні гроші. Запримітивши у дівчини недешевий МР3-плеєр, що коштує близько 1000 грн., шахрайка застерегла, що й музику з нього слухати дівчині не варто, а краще його позбутися. Що та й зробила. І, на останок, Аліна мала декілька кіл проїхати по місту маршрутом автобуса №1.
Другою жертвою шахрайки стала 17-річна жителька Ємільчинського району. Третьою постраждала 22-річна жителька Новограда-Волинського.
За словами потерпілих, на вигляд шахрайці — 50-55 років, 160-165 см. на зріст, середньої тілобудови, охайно одягнута, освічена, в перших двох випадках на ній була перука-каре темно-каштанового кольору, в останньому – перука-каре світлого кольору, в офтальмологічних окулярах прямокутної форми, з усіма жертвами спілкувалася російською мовою.
Правоохоронці вкотре закликають бути обережними у спілкуванні із незнайомими людьми на вулиці. В першу чергу, це стосується неповнолітніх та молодих дівчат, жінок, котрі легко піддаються впливу. Батькам слід періодично нагадувати дітям про небезпеку, що чекає їх на вулиці, наводячи приклади шахрайств та інших аналогічних злочинів.
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника Новоград-Волинського МВ міліції по взаємодії з громадськістю та ЗМІ­