ВБИВЧА СИЛА АВТОДОРІГ

29 вересня, близько 7 год 30 хв., на автодорозі Київ-Чоп 233+500м (р-н об’їзної поблизу с.Майстрів) сталась ДТП, у результаті якої зіткнулися три вантажівки.
Водій автомобіля «Вольво», рухаючись у напрямку м.Рівне, не врахував дорожню обстановку та не впевнився у відсутності зустрічного транспорту, намагався здійснити обгін автомобіля «Івеко», внаслідок чого зіткнувся з автомобілем ДАФ, що рухався у зустрічному напрямку. Як результат — 43-річний водій вантажівки ДАФ, житель Львівської області, з травмами різного ступеня тяжкості доставлений у травматологічне відділення лікарні.
Інспекторам ДПС знадобилося декілька годин, щоб ліквідувати наслідки аварії та відновити звичний рух транспортних засобів.
30 вересня у с.Кам’янка сталася ДТП, у результаті якої загинула людина. Водій автомобіля «Фольксваген» на перехресті рівнозначних доріг не надав дорогу трактору «МТЗ-80». 54-річний водій трактора від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди, а 39-річного водія легковика з численними травмами госпіталізовано до медичного закладу.
Наразі триває досудова перевірка. Ч.2 ст.286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують ТЗ», якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керування ТЗ на строк до 3 років або без такого.
1 жовтня, близько 23 год., 22-річний водій автомобіля ЗАЗ-1103, рухаючись по вул.Войкова, скоїв наїзд на пішохода, який рухався в попутному напрямку. В результаті ДТП, 25-річний місцевий житель, інвалід 1 групи у тяжкому стані був доставлений у реанімаційне відділення. На жаль, отримані тілесні ушкодження виявилися не сумісними з життям. Водія ЗАЗ із відкритою черепно-мозковою травмою, відкритим переломом голені та забоєм головного мозку госпіталізовано.
Коли у ЗМІ з’являються повідомлення про різні ДТП та їх наслідки — травми і навіть смерть, — всі щиро співчувають учасникам трагедій. Однак саму подію ми сприймаємо відсторонено, начебто нас це не стосується… Але коли трапляється біда, — вже запізно замислюватися над тим, наскільки наша з вами поведінка на дорозі була безпечною.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, ст.л-нт міліції