ГРОМАДСЬКІ МІСЦЯ У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ПІД ПИЛЬНИМ ОКОМ КАМЕР ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ

Декілька місяців тому депутати міської ради підтримали ініціативу встановити у громадських місцях Новограда-Волинського відеокамери, що допоможуть представникам міліції розкривати злочини та слідкувати за порядком у цих місцях.
25 травня міський голова Володимир Загривий завітав до міськвідділу УМВС, аби на власні очі переконатися у роботі камер та детальніше ознайомитися із їх можливостями.
Начальник міліції Віктор Прилипко продемонстрував пульт, де цілодобово в режимі он-лайн фіксуються зображення із 12 камер відеоспостереження. Камери встановлені у найлюдніших місцях, це — території автовокзалу, площі Лесі Українки, фортеці, Скверу Слави, «Супутника», Парку культури та відпочинку, міст через р.Случ на вул.Жи­томирській. Також камери фіксують перехрестя вул.Леваневського та Рибалка, центральну площу, район Будинку офіцерів. У деяких місцях встановлено декілька точок відеонагляду. Віктор Володимирович розповів, що встановленням та обслуговуванням камер займається російська фірма, яка лише в Москві має 16 тисяч точок відеоспостережень. За їх прикладом планується забезпечити ці послуги і у Новограді-Волинському. Варто було б встановити відеонагляд і біля під’їздів багатоквартирних будинків. Загалом діюча система дозволяє встановити 150 камер по місту.
Також Віктор Прилипко повідомив, що встановлене обладнання уже допомагає розкривати злочини. Суттєвим показником є те, що за час дії камер вулична злочинність впала на 20%.
Міський голова Володимир Загривий зазначив, що є ще багато людних місць у місті, де необхідний відеонагляд, — це міські ринки, залізничний вокзал, стадіон тощо. Тому на найближчому засіданні міської ради депутати розглянуть можливість придбання ще 12 камер. Власники закладів громадського харчування теж повинні подбати про забезпечення своїх установ цим обладнанням.
Тож будемо сподіватись, що встановлені камери відеонагляу стануть помічниками у розкритті злочинів або суттєво їх знизять.
Т.КОВАЛЕТОВА, відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради