ТУРИЗМ: РОМАНТИКА ПЛЮС ПЕВНА ЧАСТКА ВИПРОБУВАНЬ

ТУРИЗМ: РОМАНТИКА ПЛЮС ПЕВНА ЧАСТКА ВИПРОБУВАНЬ

\"ТУРИЗМ:А що власне таке туризм? Романтика плюс певна частка випробувань, хороша фізична підготовка і любов до природи, краєвидів рідного краю? Мабуть, важко дати однозначну відповідь, аж поки сам не відчуєш, не проникнешся серцем і щиро не полюбиш ці захоплюючі та яскраво-бентежні туристські маршрути та стежини.
Саме так відповідали учні 24-х шкіл, котрі брали участь 18-20 травня у зльоті юних туристів-краєзнавців, активістів руху учнівської молоді «Моя земля — земля моїх батьків». Організатори змагань ставили завдання практичного вивчення юними краєзнавцями природи та історії рідного краю, збереження навколишнього середовища, виховання у молоді поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу, закріплення туристських навичок, пропаганди здорового способу життя серед дітей та молоді. В туристичному зльоті взяли участь учні 7-10 класів, кращі дослідники, члени туристсько-краєзнавчих гуртків і пошукових загонів. Кожна команда мала все необхідне спорядження для організації польового табору, а також повний комплект туристичного спорядження для участі у змаганнях.
\"ТУРИЗМ:Головними суддями на туристичному зльоті були досвідчені вчителі-туристи: П.О.Дорошкевич, вчитель географії Орепівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Ю.М.Гнап, вчитель географії Калинівської ЗОШ І-ІІ ст., котрі професійно підготували змагання «Смуга перешкод», еколого-геологічний маршрут, експедиційний краєзнавчий маршрут із контрольними ­пунктами. Було відмічено, що кожна команда була гідно підготовлена. Це вдалося ­завдяки гарно проведеному семінару напередодні змагань.
Офіційне відкриття зльоту, що відбулося 18 травня, розпочав заступник голови райдержадміністрації А.Б.Поліщук. У відкритті зльоту також взяли участь голова районної ради Ф.В.Весельський, депутат районної ради М.О.Іванюк, начальник відділу культури РДА С.В.Найдюк, начальник відділу освіти О.А.Антипчук, заступник командира 30-ї ОМБр з виховної роботи підполковник П.В.Ющенко, директори шкіл, працівники відділу освіти райдержадміністрації.
Три дні відважні патріоти Новоград-Волинщини змагалися у витримці, швидкості та кмітливості, вчилися виживати у природних умовах та отримали купу позитивних вражень та нових знайомств. За ці дні, протягом яких тривав зліт, команди-учасники продемонстрували знання з географії, геології, археології, історії, екології, етнографії, навичок ведення польових спостережень, виконували практичні завдання та брали участь у спортивних змаганнях. І ось 20 травня було названо ім’я переможців (див. таб.).
\"ТУРИЗМ:Проводилися також конкур­си у номінаціях «Туристська кухня», «Природа і фантазія», конкурс туристських газет та репортажів, фігурне водіння велосипеда, туристської пісні та бівуаків. Кращими у цих конкурсах були команди: Барвинівської, Великомолодьківської, Жолобненської, Киківської, Киянської, Колодянської, Гульської, Орепівської, Піщівської, Пилиповицької, Слободороманівської, Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст., Борисівської, Велико­горбашівської, Дідовицької, Калинівської, Поліянівської та Яворівської ЗОШ І-ІІ ст.
Усі призери отримали грамоти та цінні подарунки, а володарі перших місць повезли перехідні кубки додому.
Дякуємо за допомогу у проведенні районного туристичного зльоту: депутату обласної ради, командувачу Південного оперативного командування генералу-лейтенанту П.М.Литвину, командиру в/ч А0409 полковнику О.В.Нестеренку, директору ДП «Новоград-Волинський ДЛМГ» С.А.Нусбауму, начальнику відділу культури і туризму С.В.Найдюку, директору підприємства райспоживспілки заготпромторг О.В.Войцехівському.
В.ПОДКАУРА, директор РЦТСТУМ

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ ТУРИСТИЧНОГО ЗЛЬОТУ



















































































































































































































Заг. місце Школи І-ІІІ ст. Смуга перешкод Еколого- геологічне змагання Експеди-ційний маршрут Бали
І Городницька ЗОШ І-ІІІ ст. 4 І ІІ 7
ІІ Слободороманівська ЗОШ І-ІІІ ст. ІІІ 7 ІІІ 13
ІІІ Чижівська ЗОШ І-ІІІ ст. 11 ІІІ І 15
4 Киянська ЗОШ І-ІІІ ст. ІІ 5 8 15
5 В.-Молодьківська ЗОШ І-ІІІ ст. І 10 5 16
6 Суслівська ЗОШ І-ІІІ ст. 5 7 6 18
7 Киківська ЗОШ І-ІІІ ст. 14 ІІ 4 20
8 Барвинівська ЗОШ І-ІІІ ст. 7 9 7 23
9 Несолонська ЗОШ І-ІІІ ст. 13 4 11 28
10 Колодянська ЗОШ І-ІІІ ст. 10 5 13 28
11 Орепівська ЗОШ І-ІІІ ст. 6 11 12 29
12 Піщівська ЗОШ І-ІІІ ст. 8 11 10 29
13 Пилиповицька ЗОШ І-ІІІ ст. 15 8 9 32
14 Жолобненська ЗОШ І-ІІІ ст. 9 9 15 33
15 Красилівська ЗОШ І-ІІІ ст. 12 6 16 34
16 Гульська ЗОШ І-ІІІ ст. 16 8 14 38
  Школи І-ІІ ст.        
І Калинівська ЗОШ І-ІІ ст. І ІІ І 4
ІІ Наталівська ЗОШ І-ІІ ст. ІІ І ІІ 5
ІІІ С.-Деражнянська ЗОШ І-ІІ ст. 5 5 ІІІ 14
4 Дідовицька ЗОШ І-ІІ ст. 4 4 5 13
5 Борисівська ЗОШ І-ІІ ст. ІІІ 7 4 14
6 Яворівська ЗОШ І-ІІ ст. 8 ІІІ 7 18
7 Великогорбашівська ЗОШ І-ІІ ст. 7 4 8 19
8 Поліянівська ЗОШ І-ІІ ст. 9 6 6 21