НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКІ ТЕНІСИСТИ ВИЙШЛИ В ЛІДЕРИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКІ ТЕНІСИСТИ ВИЙШЛИ В ЛІДЕРИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

Здобувши у травні цього року перемогу у фінальному турі змагань першої ліги, новоград-волинська тенісна команда «Юнік-Фарма» одразу ж вийшла на передові позиції й у вищій лізі клубного чемпіонату України з настільного тенісу. Приємно, що старт всеукраїнського тенісного сезону відбувся у Новограді-Волинському, на спортивній базі колегіуму.
«Для нас це — велика честь, оскільки вдруге у цьому році саме в Новограді-Волинському проводиться чемпіонат України. І я дякую Федерації настільного тенісу України за такий вибір. Він не випадковий, цілком логічний, адже такі чудові умови, як створено тут, по Україні ще треба пошукати», — зазначив на урочистому відкритті турніру міський голова Володимир Загривий.
Посперечатися за перемогу у першому турі до Новограда-Волинського приїхали 11 команд — майстри малої ракетки з Харкова (найбільше команд), Києва, Львова, Луганська, Кривого Рогу, Івано-Франківська, Ялти та Жовкви. Серед учасників були імениті спортсмени — заслужені майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу. Але «Юнік-Фарма» виграла протистояння з кожною із команд і посіла заслужене перше місце. Ось імена переможців: Михайло Махінов, Павло Скок, Юрій Сидорко, Кирило Самокіш, Артем Гороницький, Микола Корнієнко. Тренери команди: Ю.П.Сидорко і Л.Х.Майстер.
«До нинішнього досягнення ми йшли не один рік. Це — значима подія для всієї Житомирської області, адже вона раніше не мала тенісної команди, яка б грала у вищій лізі», — зауважив директор фірми «Юнік-Фарма», президент однойменного клубу, голова міської федерації настільного тенісу Михайло Махінов. Також він відзначив, що при підготовці змагань був врахований досвід проведення травневого туру. Тож, цього разу покращилися і освітлення залу, і рівень суддівства. Також зросла майстерність гравців команди з Новограда-Волинського.
Нагадаємо, чемпіонат України з настільного тенісу розігрується в чотири тури. Попри перемогу у першому з них, керівництво команди «Юнік-Фарма», природно для таких випадків, доволі обережно говорить про плани на сезон. «Наша головна ціль у цьому сезоні — посісти місце, не нижче восьмого, що дозволить надалі продовжувати боротьбу у вищій лізі», — розповів Михайло Махінов. А ми, у свою чергу, бажаємо «Юнік-Фармі» не тільки виконати, а й перевиконати поставлене завдання.
Наступний тур відбудеться із 20 по 24 грудня в Івано-Франківську. А от щодо заключного, четвертого етапу змагань, наразі ведуться перемовини, аби господарем знову став Новоград-Волинський.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА