СТАЛИ ПРИЗЕРАМИ НА ТУРНІРАХ У БУДАПЕШТІ Й РИЗІ

СТАЛИ ПРИЗЕРАМИ НА ТУРНІРАХ У БУДАПЕШТІ Й РИЗІ

\"СТАЛИПісля навчально-тренувальних зборів, плідно проведених у Карпатах, новоград-волинські каратисти, вихованці ДЮСШ і ФСТ «Спартак», взяли участь у кількох престижних міжнародних турнірах. Першим став виїзд до Будапешта. На цей турнір делегували своїх спортсменів понад 20 країн. Українська команда була сформована зі збірних вітчизняних клубів. Від новоград-волинського клубу карате-до «Січ» було п’ять представників.
Переможцем змагань у віковій групі 10-11 років став звягельчанин Віталій Каратуша. На бронзовій сходинці п’єдесталу пошани побував Дмитро Корнійчук (вікова група 14-15 років, вагова категорія до 52 кг). Серед решти новоградців найкращий результат у Мар’яна Парадівського — 5 місце. Дебютанту міжнародних турнірів такого рівня, представнику районної ДЮСШ Олександру Канарському та новоградцю Артему Кухарчуку у старанні не відмовиш, але цього разу його забракло для успішного виступу.
Тим не менше, як повідомив один із тренерів клубу «Січ» Вадим Рибачок, п’ятеро представників Звягеля виступили на достойному рівні на фоні решти українських спортсменів: у наших — третє командне місце серед клубів, що сформували збірну України.
* * *

\"СТАЛИ25 вересня вищезгадані спортсмени вирушили у складі збірної Української федерації карате-до на Гранд-прі Латвії — ще один міжнародний турнір, що відбувся у Ризі.
На турнірі діяло вікове обмеження: до участі допускалися лише ті, хто досяг 14-річного віку. Щоб підвищити рівень змагань, були запрошені чемпіони світу і Європи.
Успіху досягли Дмитро Кор­нійчук (до 52 кг) і Артем Кухарчук (до 63 кг). Обоє у віковій групі 14-15 років посіли другі місця. Як зауважив Вадим Рибачок, Артем втратив перемогу лише в останні секунди фінального бою. Так само й Корнійчуку, за словами тренера, виграти турнір не дозволили власні помилки — штрафні бали за порушення правил. Ще один учасник змагань — 23-річний Мар’ян Парадівський — посів третє місце.
* * *

Радіють у клубі «Січ» і за свою колишню вихованку Сніжану Кубицьку, котра не раз, здобуваючи призові місця, прославляла Новоград-Волинський, а нині захищає кольори відомого в Україні столичного спортивного клубу «Чемпіон».
Олег БРЮХАНОВ