НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ — СЕРЕД ЛІДИРУЮЧИХ МІСТ УКРАЇНИ

Нещодавно під час прес-конференції в УНІАН були представлені результати дослідження якості життя, які провів аналітичний центр «Universitas». Так, до списку 8 перспективних обласних центрів України за набраними балами увійшов і Житомир. Всього у дослідженні була враховано якість життя у 178 містах обласного значення. Серед них аналітики визначали перспективні міста, 22 кращих великих міста з населенням понад 50 тисяч і 22 кращих — серед малих міст із населенням менше 50 тис., а також міста-лузери, тобто відсталі. Рівень життя у містах визначався, зокрема, за якістю екологічного середовища, медичних послуг, якістю міської соціальної та демографічної політики, якістю міської інфраструктури, інвестиційної та культурної політики міста, міської медіа-політики та ін.
Приємно зазначити, що до рейтингу 22-х найкращих великих міст України увійшов і Новоград-Волинський. А ще в цьому переліку — Ялта, Калуш, Івано-Франківськ, Бровари, Чернівці, Коростень, Одеса, Львів та інші.
Разом із тим автори дослідження зазначили, що половину обласних центрів зараховано до списку міст-лузерів, зокрема, це — Тернопіль, Хмельницький, Полтава, Харків, Рівне, Донецьк. Звання 10 найгірших міст в Україні отримали Алчевськ, Запоріжжя, Хуст, Луганськ, Дніпропетровськ та інші.