Лісівники Новоград-Волинщини підтримують Володимира Литвина

Лісівники Новоград-Волинщини підтримують Володимира Литвина

Саме це прозвучало з вуст працівників місцевих лісгоспів під час їх зустрічі з нашим земляком Володимиром Литвином, що відбувалася з нагоди професійного свята — Дня працівників лісового господарства. На сьогодні Новоград-Волинський та Городницький лісгоспи — одні з найбільших роботодавців у нашому регіоні. Як відомо, Володимир Литвин серед своїх пріоритетних завдань декларує створення для новоград-волинців нових робочих місць, а, відповідно, налаштування сприятливого робочого клімату для підприємств-роботодавців — саме в цьому напрямку ним ведеться активна й успішна робота. Наші місцеві лісгоспи також мають таку постійну підтримку від Володимира Литвина.
Як зазначив на цих ­урочистостях, які відбулися у Будинку культури смт.Городниця, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, Володимир Ткачук, завдячуючи цій підтримці Голови Верховної Ради України, наприкінці минулого року місцева лісова галузь нашої області отримала найновітніші та сучасні дорожньо-будівельні ­комплекси, вартість яких сягає 11 мільйонів гривень — ця техніка сьогодні успішно працює на будівництві лісових доріг. Ще за ці роки надійшло кілька пожежних модулів, 7 тракторів — це неабияка допомога лісівникам.
Директор ДП «Городницьке лісове господарство» Віктор Мельник, розповідаючи про здобутки і досягнення очолюваного ним підприємства, зазначив, що неабиякою підтримкою у роботі лісгоспу стали сучасні бульдозер та екскаватор, які торік підприємство отримало завдяки Володимиру Литвину і які коштують понад 3 мільйони гривень.
Того дня відбулося також урочисте відкриття новозбудованої лісової дороги «Червона Воля — Броницька Гута» протяжністю більше 5 кілометрів. Ця дорога край необхідна не лише лісгоспу, а й місцевим жителям, бо добре відомо, що дороги, особливо сільські, — це важлива і завжди актуальна проблема. І ця проблема на сьогодні успішно вирішується для своїх земляків, для рідного краю ­Володимиром Литвином.
Вітаючи лісівників з їх професійним святом, ­Голова Верховної Ради України В.М.Литвин зазначив:
— Докладаю всіх зусиль для того, щоб на Новоград-Волинщині успішно працювали існуючі підприємства і створювалися нові. Обидва лісгоспи нашого краю — серед найкращих на Житомирщині. І у цьому — велика заслуга їх колективів та керівництва. Нині багато робиться для розвитку галузі і в цьому напрямку потрібно йти далі. Зокрема, активно працювати в сфері поглиблення переробки деревини — це ключове. Щоб продавали не сировину, а вироби з деревини, які будуть користуватися підвищеним попитом, бо це є натуральна продукція. Так нині у нас відбувається масова заміна вікон — у школах, ФАПах, садочках, клубах. Тут можна залучити лісову галузь і робити ці вікна з натуральної сировини, чим, відповідно, ми збільшимо кількість робочих місць. Більше того, ці вироби будуть нести на собі відбиток добра і любові, оскільки вони вироблятимуться для наших дітей, для людей, що живуть на цій землі — поліщуки, як ніхто інший, сьогодні потребують такої турботи та піклування.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото автора