На шляху до життєвого успіху

На шляху до життєвого успіху

ОБДАРОВАНА УЧНІВСЬКА МОЛОДЬ МІСТА НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО
Школа — це простір життя дитини. Тут вона не готується до життя, а повноцінно живе. І тому вся діяльність навчального закладу вибудовується так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя, гармонізації і гуманізації відносин між учнями і педагогами, школою і родиною, грунтуючись на ідеї самоцінності дитинства, діалогу, усвідомленого вибору особистого життєвого шляху. Тому в навчальних закладах міста Новограда-Волинського створені від­повідні умови для розвитку творчої обдарованості учнів.
На виконання міської Програми «Обдаровані діти» з метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді, відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, традиційно у нашому місті у жовтні проводяться шкільні олімпіади, а у листопаді-грудні — міські олімпіади. 632 учні середньої та старшої ланки у минулому році, змагалися за звання кращого знавця з 21 навчальних предметів. Проведення олімпіад дозволило виявити 190 кращих учнів шкіл міста, серед них 65 вибороли перші місця з кожного предмету в окремих паралелях.
Команда міста на обласні олімпіади складалася з 82 учнів, 50 з них стали переможцями! І це найкращий результат за всю історію нашого міста! Педагогічні колективи пишаються успіхами своїх вихованців, а міська влада, управління освіти і науки відмічає обдарованих дітей на міському святі «Обдарованість року».
Високі результати на олімпіадах має колегіум, який підготував 21 призера, та НВК — 15 призерів. Чотири призери обласних олімпіад має ЗОШ №9 — і це найкращий результат за всю історію школи. По три переможці мають СШ №4 та ЗОШ №7. У ЗОШ №2 — 2 переможці, ЗОШ №3 та ЗОШ №6 мають по одному переможцю обласного рівня. Маючи велику кількість переможців, колегіум показав третій результат серед усіх загальноосвітніх навчальних закладів області.
За підсумками усіх обласних олімпіад серед всіх учасників, а їх було понад 2500, Павлюк Ольга (НВК) посіла 8-9 місце. Крім того, Ольга стала призером у трьох обласних олімпіадах (фізика, хімія, біологія)! Цей найвищий результат повторили 2 колегіанти: Кравчук Аліна (історія, біологія, правознавство) та Чепель Леонід (фізика, економіка, ІКТ). Призерами з двох олімпіад стали учні НВК: Яцук Богдан (математика, фізика) та Голосова Катерина (англійська мова, німецька мова); ЗОШ №7: Нестерчук Владислав (інформатика, біологія); ЗОШ №9: Ляшук Тетяна (українська мова та література, педагогіка і психологія); колегіуму: Горшкальова Марина (польська мова, правознавство) та Ансіфорова Марина (українська мова та література, російська мова та література), Павлюк Вікторія (правознавство, історія)!
Значні перемоги здобули випускники 2011-2012 н.р.:

  • Ансіфорова Марина, учениця колегіуму, переможець міського конкурсу «Учень року» в номінації «Інтелектуал року», ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, ІІ місце з російської мови та літератури, ІІ місце на обласному етапі конкурсу-захисту МАН.

  • Кравчук Аліна, учениця колегіуму, І місце в обласному етапі конкурсу-захисту МАН, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства, ІІІ місце з історії, ІІІ місце з біології.

  • Родзінська Анастасія, учениця ЗОШ №2, І місце у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості ім.Т.Шевченка.

  • Хаїнський Олександр, учень колегіуму, переможець у номінації «Кращий автор шкільного друку» 15-го національного конкурсу шкільних газет.

  • Корнійчук Анатолій, Бойко Анастасія — вихованці ДЮКФП, переможці змагань з легкої атлетики.

  • Павлюк Ольга, учениця НВК, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з фізика, ІІ місце з хімії, ІІ місце з біології.

  • Ольшевська Олена, учениця НВК, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.

  • Фільчук Катерина, учениця НВК, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.

  • Конофольська Вікторія, учениця СШ №4, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з ІКТ.

  • Павлюк Вікторія, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства, ІІІ місце з історії, ІІІ — на обласному етапі конкурсу-захисту МАН.

  • Ляшук Тетяна, учениця ЗОШ №9, ІІ місце на обласному етапі конкурсу-захисту МАН, ІІІ — з української мови та літератури, ІІІ — з педагогіки і психології.

  • Ковальчук Анастасія, учениця ЗОШ №2, переможець обласного конкурсу дитячого малюнку «Кожному мила своя сторона».

  • Колосович Ярослав, учень НВК, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з історії.

  • Сапожник Марія, учениця ЗОШ №2, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з ІКТ.

  • Тинна Олена, учениця ЗОШ №9, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з французької мови.

  • Верхоланцев Дмитро, учень колегіуму, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з екології.

  • Антонюк Ніна, учениця колегіуму, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства.

  • Порядко Максим, учень колегіуму, ІІІ місце на обласному етапі конкурсу-захисту МАН.

  • Шевчук Яна, учениця колегіуму, ІІІ місце на обласному етапі конкурсу-захисту МАН.


Сьогодні інформаційно-методичний центр спільно з газетою «Звягель» шостий рік поспіль реалізують проект «На шляху до життєвого успіху». Хочеться сподіватися, що 2012-2013 навчальний рік впише в історію освіти Новограда-Волинського щасливий засів на багатий та щедрий врожай нових знань, відкриттів, перемог! Успіх у дитинстві — запорука життєвого успіху! А успішне покоління — гордість міста, країни.
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру управління освіти і науки




























































































































































Цимбалюк Олександр, учень ЗОШ №3, переможець міського конкурсу «Учень року» в номінації «Лідер року».


Георгієва Діана, учениця СШ №4, переможець міського конкурсу «Учень року» в номі­нації «Творча особистість року».


Корнійчук Дмитро, учень СШ №4, переможець міського конкурсу «Учень року» в номінації «Спортсмен року».


Гуменюк Юлія, учениця НВК, І місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.


Горшкальова Марина, учениця колегіуму, І місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з польської мови, ІІ місце з правознавства.


Чепель Леонід, учень колегіуму, І місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з ІКТ, ІІІ місце з фізики, ІІІ — з економіки, ІІІ — на обласному етапі конкурсу-захисту МАН.


Ліберда Михайло, учень ЗОШ №9, І місце в обласному етапі конкурсу-захисту МАН, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з географії.


Сулковська Магда, учениця НВК, І місце в обласному етапі Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика.


Купчук Богдан, учень ЗОШ №7, І місце на 4 обласній виставці-конкурсі науково-технічної творчості учнівської молоді «Поліські візерунки», І місце на 12 обласному гуманітарному конкурсі «Космічні фантазії».


Хрущ Анастасія, учениця ЗОШ №7, І місце на 12 обласному гуманітарному конкурсі «Космічні фантазії», ІІ місце на обласній виставці-конкурсі науково-технічної творчості учнівської молоді «Скарбниця майстерності».


Солобчук Катерина, учениця ЗОШ №3, І місце на обласному конкурсі «Поліські візерунки».


Тимощук Крістіна, учениця ЗОШ №2, І місце в обласному конкурсі читців-декламаторів поезії Лесі Українки, присвячений 140 річниці від дня її народження.


Заєць Юрій, учень ЗОШ №2, І місце в обласному конкурсі «Житомирські дивосвіти».


Федотов Олександр, вихованець ДЮКФП, І місце з греко-римської боротьби.


Гузик Андрій, вихованець ДЮКФП, І місце з греко-римської боротьби.


Шевчук Іван, вихованець ДЮКФП, І місце з греко-римської боротьби.


Хомеча Богдан, вихованець ДЮКФП, І місце з греко-римської боротьби.


Бойко Дмитро, вихованець ДЮКФП, І місце з греко-римської боротьби.


Коломійчук Владислав, вихованець ДЮКФП, І місце з греко-римської боротьби.


Рудюк Катерина, учениця НВК, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії.


Коваленко Катерина, учениця НВК, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.


Голосова Катерина, учениця НВК, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.


Седлецька Яна, учениця НВК, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.


Тюфанова Галина, учениця ЗОШ №3, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з біології.


Кіриленко Максим, учень СШ №4, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з географії.


Нестерчук Владислав, учень ЗОШ №7, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з біології, ІІІ місце з інформатики.


Челядіна Анастасія, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з російської мови та літератури.


Москальчук Марина, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з історії.


Дубас Христина, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з обслуговуючої праці.


Вершиніна Вікторія, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.


Можарівська Анна, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.


Лейман Євгенія, учениця ЗОШ №7, ІІ місце на обласному етапі конкурсу читців-декламаторів.


Вознюк Дмитро, учень ЗОШ №7, ІІ місце на 23 обласному конкурсі-змаганнях учнівської молоді з авіамодельного спорту в класі моделей літаків для закритих приміщень.


Дейнека Анастасія, учениця ЗОШ №9, ІІ місце на обласному конкурсі творчих робіт «Мій рідний край Житомирщина — земля благословенна».


Ковальчук Юлія, учениця ЗОШ №9, ІІ місце на обласному конкурсі творчих робіт «Мій рідний край Житомирщина — земля благословенна».


Яцук Богдан, учень НВК, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з математики, ІІІ місце з фізики.


Антипчук Юрій, учень НВК, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії.


Гатаулін Віталій, учень ЗОШ №2, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики.


Воробйова Тетяна, учениця СШ №4, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з географії.


Радчук Наталія, учениця ЗОШ №6, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури.


Редька Ірина, учениця ЗОШ №7, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з обслуговуючої праці.


Олійник Катерина, учениця колегіуму, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з російської мови та літератури.


Костриж Вікторія, учениця ЗОШ №5, ІІІ місце на обласному етапі конкурсу читців-декламаторів поезії Лесі Українки.


Шурабура Марія, учениця СШ №4, ІІІ місце в обласному етапі Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика.


Ющенко Ілона, учениця СШ №4, ІІІ місце на ХІІ обласній виставці юннатівської творчості «Барви Полісся».


Бондарчук Ірина, учениця ЗОШ №9, ІІІ місце на обласному етапі конкурсу «Веселковий дивосвіт».


Орденат Володимир, учень ЗОШ №7, ІІІ місце на 23 обласному конкурсі-змаганнях учнівської молоді з авіамодельного спорту в класі моделей літаків для закритих приміщень.


Арсенюк Олексій, учень колегіуму, ІІ місце на регіональному етапі конкурсу «Новітній інтелект».


Левицька Марія, учениця колегіуму, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.