Військові інженери відновили міст і врятували людей на Рівненщині

Військові інженери відновили міст і врятували людей на Рівненщині

Наслідки весняного водопілля ліквідовують досі. Цими днями з Рівненщини повернулися військові інженерного-дорожнього батальйону, що у складі 12-го інженерного полку. У с.Вітковичі Березнівського району вони відновили пошкоджений міст. Під час паводку на Случі ця мостова переправа, попри встановлені льодорізи, була пошкоджена кригою. Місцеве населення стикнулося з проблемою переправи на інший берег.
З проханням надати допомогу з відновлення мосту, до командування 8-го армійського корпусу звернулася голова Вітковітської сільської ради Галина Миронець. Командування корпусу пішло назустріч людям — і вже за тиждень інженери під керівництвом підполковника Станіслава Чаюка з’єднали два береги відремонтованим мостом і відновили рух, маючи для цього необхідну техніку і кваліфікацію. Керівництво відзначило професійні дії механіка-водія Анатолія Василенка, старшого техніка роти Вадима Котвицького, сапера Дениса Куца і командира відділення Юрія Остапчука.
На рахунку військових мостобудівельників з 2009-го по 2013-й роки — це вже восьмий дерев’яний міст. Рекордсменом у цьому переліку став міст протяжністю 96 метрів. Як засвідчує робота військових інженерів, вони у будь-який момент готові прийти на допомогу цивільному населенню і професійно виконати поставлені перед ними завдання.
Юлія КЛИМЧУК