Молодих лейтенантів у бригаді зустріли квітами і хлібом-сіллю

Молодих лейтенантів у бригаді зустріли квітами і хлібом-сіллю

«Нам випала честь служити у прославленій 30-й окремій гвардійській механізованій бригаді», — саме так зі сцени гарнізонного Будинку офіцерів звернувся до присутніх у великій залі лейтенант Петро Поліщук, випускник Харківського університету Повітряних Сил, котрий прибув для проходження офіцерської служби до зенітного ракетно-артилерійського дивізіону бригади.
Цими днями проходити службу у бригаді прибуло 17 молодих лейтенантів — випускників вищих військових навчальних закладів 2013 року. Серед них — командири механізованих, танкових, артилерійських та зенітних підрозділів, заступники командирів підрозділів з озброєння, офіцери-зв’язківці, офіцер-психолог та офіцер медичної служби.
Аби молодим лейтенантам приємно запам’ятався початок офіцерської служби, командиром бригади було прийнято рішення про проведення урочистої зустрічі молодих лейтенантів у присутності особового складу частини.
Ходу лейтенантів під аплодисменти супроводжував марш військового оркестру частини. Урочистості було відкрито вітальним танком вихованців танцювального колективу «Пролісок» з підшефного навчального закладу — колегіуму. У фіналі танцю дівчатка у національному вбранні зустріли молодих офіцерів хлібом-сіллю. Командир бригади гвардії полковник Олександр Нестеренко привітав випускників, передавши вітання від командира 8-го армійського корпусу — генерал-лейтенанта Петра Литвина.
— Разом із лейтенантськими погонами на ваші плечі лягла велика відповідальність, — сказав Олександр Нестеренко. —Тепер кожен з вас є командиром, котрий відповідає за особовий склад — як перед державою, так і перед батьками військовослужбовців. Ваша офіцерська служба повинна бути співвіднесена з високим державним сенсом військової служби. Із впевненістю можу сказати, що офіцерський корпус нашої частини отримав гідне поповнення.
Командир бригади озвучив витяги з наказів Міністра оборони про присвоєння офіцерських звань та призначення на посади молодих офіцерів. Начальник штабу — перший заступник командира бригади, полковник Дмитро Синявський, познайомив лейтенантів з офіцерами-наставниками.
На захід завітали шефи та друзі бригади: секретар міської ради Василь Михальчук, голова ветеранської організації міста, полковник у відставці Василь Парфьонов. Зі словами благословення на успішну службу до офіцерів звернувся протоієрей, настоятель Свято-Михайлівської церкви отець Андрій.
Секретар міської ради Василь Михальчук зазначив, що прибуття молодих офіцерів — це завжди свято для частини, подія для гарнізону та непересічне явище для міста. Саме тут на молодих військових спеціалістів чекають перші успіхи у кар’єрі.
— А успіхи будуть — це точно, адже наше місто особливе — поетичне, романтичне — є осередком творчих людей, котрі вміють працювати та творити, — підсумував Василь Іванович і вручив кожному лейтенанту нову книгу про історичне минуле «Новоград-Волинський. Вулиці міста», що нещодавно вийшла друком.
На завершення заходу кожен лейтенант цитатами із Кодексу честі офіцера Збройних Сил України пообіцяв, що готовий сумлінно виконувати офіцерський обов’язок. Квіти, концерт, фото на згадку, з особовим складом частини — усе це також, поза сумнівом, закарбується у пам’яті.
В.СТАСІЄВ, заст. командира 30-ї ОМБр по роботі з особовим складом