Підсумки конкурсу «Моє квітуче місто-2013»

Підсумки конкурсу «Моє квітуче місто-2013»

Кожне місто має свою родзинку — щось таке, що відрізняє його від інших. Наш Новоград-Волинський — незабутній, тому що він не лише охайний, а й по-особливому заквітчаний. Важко знайти тут приватний будинок, багатоповерхівку, підприємство чи заклад освіти, де б не красувалися чудово оформлені квітники. Причиною такої любові до квітів став конкурс «Моє квітуче місто», який проходить вже одинадцять років поспіль. 20 вересня у великій залі Палацу культури у святковій обстановці підведено підсумки 11-го загальноміського конкурсу «Моє квітуче місто».
Ще перед початком заходу усім відвідувачам дарували маленький букетик з чорнобривців. Вестибюлі закладу та сцена були оформлені квітковими композиціями, а переповнена людьми зала віщувала, що буде незабутній захід.
Про те, чого вдалося досягнути під час конкурсу, розповіла його організаторка, голова жіночої ради Тамара САХНЕНКО: «Ми будемо робити наше місто ще квітучішим. Кожного року квітів стає все більше, тож ми гордимося, що цю ідею переймає все більше і більше населення. Цього року дуже вразило оформлення вулиці Коцюбинського та її квітковий в’їзд. На сьогодні вже практично немає такої установи, де б не росли квіти».
Гордість за роботу жителів міста лунала у словах міського голови Володимира ЗАГРИВОГО: «Сьогодні ми підбиваємо підсумки нашої роботи. Трудилися на совість, і за це маємо похвальні відгуки наших гостей. Хочу подякувати усім за натхненну роботу!»

  • У номінації «Краща територія біля приватного будинку» трьома кращими стали: І місце — В.Р.Мостович (3-й провулок Коростенський, 20); ІІ місце — Н.П.Панченко (вул.Радянська, 47-А); ІІІ місце — В.В.Каленюк (вул.Чехова, 26).

  • У номінації «Краща те­риторія навколо багатоповерхового будинку» перемогу здобули: голова міської Асоціації ОСББ «Вікторія» К.Д.Лавренчук, І місце; старший IV під’їзду будинку №51, на вулиці Шевченка — Г.В.Русакова (ОСК «Роялті»), ІІ місце; керівник ініціативної групи, мешканка будинку №16, по вул.Толубка — І.П.Ковальова (комунальне підприємство «Новоград-Волинськжитлосервіс»), ІІІ місце.

  • У номінації «Краща територія біля закладу торгівлі» відзначені ресторан «Случ» (В.М.Горбань (І місце); приватний підприємець С.В.Диба (ІІ місце). У номінації «Краща територія біля підприємства, установи, організації» перемогу віддали: Свято-Троїцькому кафедральному собору (Архієрейський намісник протоієрей Валентин Мороз), І місце; автовокзалу (Г.І.Громико), ІІ місце.

  • У номінації «Краща територія біля закладу галузі освіти» обрали: ЗОШ №8 (директор А.В.Марчук) — І місце; ДНЗ №13 (керівник О.Г.Сварицевич) — ІІ місце. Також вручили дипломи медичному коледжу (директор О.В.Солодовник) — у номінації «Краща територія біля медичного закладу» та 12-му інженерному полку — в/ч А3814 (командир М.М.Борісов) — у номінації «Краща територія біля військової частини».


За ініціативність та сумлінність подяки міського голови отримали: за квіткове оформлення території біля власного будинку — В.М.Захарчук (вул.Залізнична, 22-А), Л.В.Панасюк (вул.Волі, 72), Т.П.Тарнавська (вул.Червоноармійська, 47); за квіткове оформлення території ОСББ «Морське» — мешканка будинку №2, по вул.Єрьоменка Т.А.Лукашова; за оформлення вул.Коцюбинського — В.М.Поліщук.
Оголосили подяку міського голови працівникам управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради: В.В.Мосійчук — інженеру служби технагляду та спеціалісту Н.Г.Дитиненко.
За ініціативність та винахідливість у поліпшенні ландшафтного дизайну, квітковому оформленні власної та прилеглої території оголосили подяку міського голови: Р.Ф.Лобановій (вул.Лянгуса, 17-А), Л.М.Бондарук (вул.Островського, 48), Г.С.Королюк (2-й провулок Тельмана, 4), В.Ф.Приймак (вул.Лянгуса, 22-Б), А.Я.Пелешок (вул.Дружби, 19).
Також оголосили подяку мера членам міської організації жінок. За допомогою конкурсу з року в рік усі розуміють, що той, хто вирощує квіти, — приносить радість і собі, і людям.
Людмила ПЕТРУК, студентка 5-го курсу факультету журналістики ЛНУ ім.І.Франка
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА