Новоградцям обіцяють вивозити сміття по-європейськи

Новоградцям обіцяють вивозити сміття по-європейськи

Жителі приватного сектору незабаром отримають можливість істотно покращити якість вивезення сміття. Принаймні, на це сподіваються керівники підприємства, яке надає цю послугу, на чолі із Романом Седлецьким.
Цими днями підприємство придбало близько трьох тисяч пластикових контейнерів ємкістю 140 літрів. Такі контейнери мають стати альтернативою целофановим пакетам і мішкам, якими нині користується населення. Пакети раз по раз рвуться, їх розгризають собаки, розкидаючи сміття по вулиці. Натомість контейнер — і зручний у користуванні, і дозволить уникнути згаданих проблем.
«Подібні контейнери вже давно увійшли у практику на Західній Україні, — розповідає про нововведення Роман Седлецький. — Адже ними просто користуватися: достатньо в день вивезення сміття, відповідно до графіку, викотити контейнер на вулицю. Сміттєвоз, оснащений спеціальним підйомником, сміття забере, й воно не буде розноситися вітром».
Жителям приватного сектору буде запропоновано при­дбати контейнери за ціною 300-350 гривень. Звертатися за адресою: вул. Житомирська, 79, або за телефоном: 3-93-74.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА