Собаки у притулку — з хлібом, але… без грошей

Собаки у притулку — з хлібом, але… без грошей

Тривають роботи зі спорудження вольєрів у притулку для бродячих собак. Завдяки допомозі благодійників, вдалося встановити вісім великих вольєрів і три малих, в яких нині перебувають 62 собаки. Одночасно з цим кількість тварин-безхатьків на вулицях міста збільшилася, адже відстріл заборонений законодавством, а гроші на утримання нещасних тварин міська влада обіцяє виділити лише з початком нового бюджетного року.
— Переважну кількість собак, які потребують притулку, немає де розмістити і чим годувати, — говорить голова громадської організації із захисту тварин «Оберіг» Валентина ЗАХАРЧУК. — А ще необхідно проводити стерилізацію тварин, з метою зменшення їх популяції. Натомість на будівництво притулку та заробітну плату для працюючого персоналу у міському бюджеті немає коштів. Сподіваємося, що за підтримки влади та з прийняттям бюджету на наступний рік це болюче питання почне вирішуватися.
Наразі проблему утримання притулку Валентина Мечиславівна намагається вирішувати власними зусиллями та за допомогою спонсорів. Серед нових благодійників — місцевий хлібозавод. За ініціативи директора Сергія Портянка укладено угоду, відповідно до якої на утримання собак хлібозавод щотижня виділяє 12 кілограмів хліба. Це, говорить Валентина Захарчук, неабияка допомога, адже будь-яка підтримка для притулку в умовах безгрошів’я — на вагу золота.
Активісти з «Оберегу» організували збір коштів, встановивши благодійні скриньки на базарах та у магазинах. Навіть одна гривня кожного жителя міста, говорять вони, допоможе завершити будівництво притулку. Також нагадуємо рахунок, на який можна перераховувати благодійні пожертви: Державний ощадний банк України, Код за ЄДРПОУ 38613499, Поточний рахунок №26009357791688, МФО 311647.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА