Як «Мальва» весілля гуляла

Як «Мальва» весілля гуляла

Незважаючи на всі перипетії, які відбуваються у нашій країні, життя не зупиняється. Ми, як і раніше, не забуваємо про свої корені — бережемо, шануємо і відтворюємо традиції, історію, єднаємося у одне ціле. І, як приклад тому, — щорічне свято «Весільна осінь» у Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогово. Саме туди 14 вересня з’їхалися українські фольклорні колективи з Житомирщини, Полтавщини, Київщини, Чернігівщини, аби показати численним глядачам всю красу народних традицій українського весілля. Цьогоріч свято мало патріотичний відтінок і благодійний настрій.
Наш Звягель на «Весільній осені» представляли учасники фольклорного гурту «Мальва» з Палацу дітей та молоді. Гомінка весільна ватага з двадцяти трьох чоловік мала честь відкривати святковий концерт на «Співочому полі». Свати, дружки, бояри, весільні батьки і, звісно, наречений та наречена у стародавніх народних костюмах веселою когортою вийшли на сцену. Весільними піснями, вигуками, жартами артисти захопили увагу глядачів і відпочиваючих, котрі з’їхалися у Пирогово на вихідні. Із собою, як годиться на весіллі, привезли святковий коровай, гроші від продажу якого пішли на допомогу учасникам АТО.
Додому «Мальва» повезла дві грамоти-подяки: за участь у святі «Весільна осінь» та за участь в акції «Розпочни нове життя», під девізом якої проходило свято.
До речі, як повідомила ведуча-адміністратор, — Пирогово не призупиняє творчу діяльність, і всі кошти, зібрані під час роботи музею, йдуть на допомогу учасникам АТО. Кожен допомагає, як може.
Наталія ТАТАРИНЦЕВА