Боротьба із розповсюдженням «курильних сумішей»

На території області тривають ініційовані Міністерством внутрішніх справ України оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення та припинення фактів розповсюдження, так званих, курильних сумішей, які можуть становити потенційну загрозу здоров’ю і життю громадян.
За переконанням експертів, так звані «спайс-мікси», «курильні пахощі» — реальна загроза розвитку здорової нації, однак останнім часом вони набувають все більшого поширення. Зазвичай, молодь сприймає ці суміші як безпечний засіб для підвищення настрою й появи нових відчуттів. Водночас куріння такої суміші може призвести навіть до фатальних наслідків.
У Новограді-Волинському правоохоронці, проводячи спеціальні заходи з протидії наркозлочинності, цими днями затримали молодика зі «спайсом» у кишені. Затриманий розповів, що придбав речовину у незнайомого чоловіка у столиці, де певний час тому перебував на заробітках. Отруту зберігав для власного вжитку, адже час від часу полюбляє трохи «розслабитись».
— У разі, якщо експертні дослідження підтвердять наявність наркотичних речовин у складі суміші, чоловікові може загрожувати відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, — коментує начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка.
Наразі правоохоронці встановлюють канали надходження курильних сумішей у Житомирську область.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області