Немає договору? Штраф — за забруднення довкілля

Мешканці приватних будинків нашого міста вперто не хочуть платити за вивезення сміття. У кожного знаходиться своє пояснення, куди сім’я, яка проживає в будинку, діває сміття. Хоч і тариф на цю послугу невеликий — 5 гривень 43 копійки в місяць на одного прописаного, та укладати договори деякі приватники не поспішають. Законом України «Про відходи» передбачено, що кожен власник приватного будинку має укласти договір на вивезення побутових відходів. Держава надає громадянам і права, і обов’язки: право жити на чистій території і обов’язок не забруднювати її. Якщо немає договору, то куди людина діває сміття? Викидає десь поблизу — таких несанкціонованих сміттєзвалищ навколо нашого міста — чимало. Усі — з приватного сектора.
З 1 березня інспекція благоустрою міста та посадові особи ТОВ «Міськкомунсервіс», яким надано повноваження щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення, зайдуть на будь-яке приватне подвір’я і перевірять, чи уклав його власник угоду на вивезення сміття. І всіх тих, у кого її не буде або вони не сплачують коштів за вивезення сміття, — вважатимуть порушниками Правил благоустрою. На таких людей складатимуться протоколи, і вони будуть запрошені на засідання адміністративної комісії, яка визначить розмір штрафу:

  • для громадян — від 340 грн. до 1360 грн.;

  • для посадових осіб та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від 850 грн. до 1700 грн.


Отже, тепер варто добре подумати, чи дотримуватися чистоти та порядку в місті, чи сплачувати великі штрафи.
Нагадуємо, що укласти договір на надання послуг із збирання та вивезення ТПВ Ви можете за адресою: вул.Житомирська, 79 (район «Зелені»), ТОВ «Міськкомунсервіс» або у представників ТОВ «Міськкомунсервіс», які мають право заключити угоду на дому.
Відділ благоустрою УЖКГЕ та КВ міської ради