Хроніка 10/2015

НАМАГАВСЯ ВКРАСТИ З ХРАМУ СКРИНЬКУ З ПОЖЕРТВАМИ
Вечірньої пори Олексій Шевченко, дільничний інспектор, після закінчення робочого дня чомусь вирішив повертатися іншою дорогою, повз храм, до якого, зазвичай, він ходить з родиною.
Зазирнувши на церковне подвір’я, міліціонер побачив силует людини, рухи якої були досить різкими. Це насторожило дільничного і він вирішив перевірити, що там відбувається. Непомітно наблизився до підозрілої особи і не міг повірити побаченому — злодій намагався викрасти скриньку для пожертв.
О.Шевченко вигукнув злодію: «Не рухатись! Міліція!». Та злочинець кинувся тікати. Але дільничний наздогнав утікача і затримав його до приїзду своїх колег.
Затриманим виявився 33-річний звягельчанин, який мешкав неподалік церкви. Спочатку злодій заперечував свою причетність до злочину, але потім, збагнувши всю ганебність свого вчинку, покаявся. Вже під час допиту у кабінеті слідчого молодик пояснив, що на такий гріх його підштовхнуло безробіття.
За цей злочин молодий чоловік може на три роки потрапити за грати.
ВИКРИЛИ ДВОХ МОЛОДИКІВ, КОТРІ ОБІКРАЛИ СЕЛЯНИНА
Нещодавно до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 37-річний житель с.Стриєва і повідомив про те, що у селі двоє невідомих заволоділи його велосипедом та рюкзаком, в якому знаходився ліхтарик та інструменти.
Працівники міліції, отримавши від чоловіка зовнішній опис невідомих, та опитавши можливих очевидців, встановили осіб грабіжників. Ними виявилися двоє жителів райцентру, віком 22 роки, які у скоєному зізнались.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Парубкам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 6 років.
ОБІКРАСТИ МАГАЗИН НЕ ВДАЛОСЯ
Днями до чергової частини Новоград-Волинського МВ УМВС надійшло повідомлення від диспетчера приватної охоронної фірми про спрацювання тривожної сигналізації у міському торговельному центрі. На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу.
— Як з’ясувалося, в магазин забрався 26-річний місцевий житель, який має чималий кримінальний досвід, — повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. — Він зізнався, що намірявся забрати з крамниці ноутбук та гроші, аж тут зрозумів, що його викрито. За словами затриманого, «йому не вистачило буквально хвилини, аби втекти».
Подібний злочин карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ

ЖИТЕЛЬ КИЄВА НА «МЕРСЕДЕСІ» ПОТРАПИВ ПІД ОБСТРІЛ НА ЖИТОМИРЩИНІ
Увечері 28 лютого на автодорозі Житомир-Чернівці на в’їзді у м.Житомир невідомі з авто «ВАЗ» обстріляли автомобіль «Мерседес», в якому знаходилося кілька людей. У результаті пасажирку, яка отримала вогнепальне поранення передпліччя, було госпіталізовано. Нині за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням зброї, правоохоронці розпочали досудове розслідування.
«Рупор Житомира»