Нова ціна на проїзд в автобусах — 5 гривень

Нова ціна на проїзд в автобусах — 5 гривень

Місцеві транспортники кажуть, що це — вимушений крок в умовах підвищення ціни на паливо. Від суботи — 7 березня, проїзд у автобусах Новограда коштуватиме вже не три, а п’ять гривень.
Як пояснив директор «Новоградтранссервіс» Віктор Пелешок, у вартість квитка, що складала 3 гривні, була закладена колишня ціна на дизельне пальне у розмірі 12,95 грн. за літр (станом на квітень 2014-го року). Сьогодні ж на автозаправках дизпаливо коштує вже 28,90 гривень (!). Оптова ціна для нашого перевізника складає 25,90 грн., у зв’язку з чим собівартість проїзду зросла до 5 грн. 33 копійок. У вартість квитка, окрім витрат на пальне і заробітну плату, закладені витрати на оновлення автопарку. Звісно, говорити нині про придбання нового транспорту — це зі сфери фантастики, але за рахунок цих витрат на амортизацію транспортне підприємство бодай частково покриває витрати.
— Таких підйомів у ціні на паливо ми не пам’ятаємо, — всерйоз занепокоєний ситуацією в Україні Віктор Пелешок. — Ми намагалися чекати, скільки могли: що ціни на пальне знизяться, і ми уникнемо подорожчання квитків. Виживали за рахунок дешевшого газу, але й він подорожчав… Якщо у вартість квитка по 3 гривні ми закладали ціну газу у розмірі 7,25 грн., потім — 10,25 грн., то сьогодні треба закладати вже 15,50 грн.! З такими цінами постало питання про повний транспортний колапс у місті. У нас два варіанти: або зупинити роботу повністю, або намагатися зберегти те, що є. Тому ми йдемо на вимушений крок, піднімаючи ціну на проїзд. Бо за готівку, яку ми «наїздили» вчора за старою вартістю квитка, сьогодні, за новими цінами на пальне, ми можемо придбати палива на занадто малу кількість рейсів.
Аби зекономити витрати і не скорочувати працівників, транспортники пішли на зміни у графіку руху. Для наших читачів на 3-й сторінці подаємо новий графік руху автобусів, наданий «Звягелю» транспортним підприємством «Новоградтранссервіс».
Юлія КЛИМЧУК