У перспективі можливе відновлення роботи госпітального містечка у Новограді

За ініціативи міської влади 8 квітня відбулася робоча нарада під головуванням заступника міського голови Сергія Колотова з представниками Міністерства оборони України з питань відновлення роботи госпітального містечка. Серед присутніх були відповідальні працівники економічного, фінансового, медичного департаменту Міністерства, представники проектного інституту, головКЕУ. Всього до складу делегації увійшло дев’ятеро чоловік, а це засвідчує серйозність намірів Міністерства оборони України.
Робоча група оглянула прилеглу територію та будівлі госпіталю, при цьому оцінювався їх фізичний стан та попередньо планувався обсяг виконання необхідних робіт для відновлення у тому разі, якщо рішення буде прийнято на вищому рівні. А для прийняття позитивного рішення є всі підстави, і міська влада намагатиметься все робити для цього у найближчій перспективі.
Окрему подяку Сергій Юрійович висловлює керівництву 30-ї окремої механізованої бригади за конструктивний підхід у вирішенні цього питання. Звичайно, у перспективі, враховуючи обмежене фінансування, буде вкрай необхідна всіляка підтримка від наших підприємств, установ, організацій, політичних партій, громадських об’єднань та волонтерів. Попередньо багато хто із них вже заявив про свою конкретну підтримку. Зокрема, медичний коледж готовий взяти участь у наведенні ладу на території та в окремих приміщеннях, а на майбутнє готовий до надання допомоги пацієнтам госпіталю безпосередньо за своїм профілем.
ТОВ «Церсаніт-інвест» має можливість забезпечити об’єкт необхідною кількістю плитки та сантехніки, каменедробильний завод готовий надати щебінь. Цей перелік можна і далі продовжувати, адже останній рік показав, що спільна ідея може об’єднати і спонукати працювати пліч-о-пліч на благо громади. У даному випадку на благо тих, хто захищає, захищав або готується захищати незалежність та цілісність нашої держави. Сподіваємось, що ініціативу міської влади щодо відродження госпітального містечка у Новограді керівництво Збройних Сил України підтримає вже в найближчий час.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради